Way from culinary heritage to cooking art (WayToArt) – KTTT

Way from culinary heritage to cooking art (WayToArt)

Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) stratēģiskās
partnerības projekts profesionālās izglītības sektorā “ Way from culinary heritage to cooking art” (WayToArt)
Nr.2020-1-LV01-KA202-077577

Projektā plānota visu partnerskolu – PIKC Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Klaipēdas Tūrisma skolas, Viru profesionālā izglītības centra un Sorento tūrisma un kulinārijas skolas ēdināšanas nodaļu skolotāju kapacitātes celšana caur visu partnerskolu skolotāju pieredzes apmaiņu. Plānots iepazīties ar katras projekta dalībnieku valsts kulināro mantojumu un tā ietekmi uz moderno ēdienu gatavošanas mākslu. Šobrīd, kad nav iespējama klātienes vizīšu īstenošana, Covid 19 ierobežojumu dēl, visas projekta skolas veido “virtuālas” kopīgas aktualitātes, ko atspoguļo sociālajos tīklos (Facebook) un partnerskolu mājaslapās.
Notikusi aktivitāte – “”Piparkūku kari” – gatavojoties Ziemassvētkiem Viru profesionālās skolas skolotāji izaicināja gan projektā iesaistītās skolas, gan citus interesentus piedalīties piparkūku gatavošanā un šī procesa atainošanā sociālajā tīklā Facebook . (links) Janvārī notiek nākošā aktivitāte – katras valsts maizes izstrādājumu gatavošanas meistarklase. Tiek sagatavots apraksts un videomateriāls 4 mācību stundu garai maizes cepšanas nodarbībai. Turpinājumā Facebook tiks piedāvāts jebkuram interesentam piedalīties Maizes gatavošanas meistarības pilnveidošanā un demonstrēt savu darbu foto un video formā.

Projekta partneri:
PIKC Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums – Latvija
Klaipedos turizmo mokykla – Lietuva
Võrumaa Kutsehariduskeskus – Igaunija
Istituto Polispecialistico San Paolo – itālija