Projekta “ Way from culinary heritage to cooking art” tikšanās Itālijā – KTTT

Projekta “ Way from culinary heritage to cooking art” tikšanās Itālijā

Laikā no 13.līdz 17. decembrim PIKC Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Ēdināšanas, restorānu pakalpojumu un pārtikas ražošanas nodaļas skolotāji Vita Strautiņa un Aivars Varņeckis piedalījās   Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) stratēģiskās partnerības projekta profesionālās izglītības sektorā “ Way from culinary heritage to cooking art” (WayToArt) Nr.2020-1-LV01-KA202-077577 pasākumā Itālijas pilsētā Sorrento. Projekta partneri Itālijā  Istituto Polispecialistico San Paolo laipni uzņēma kolēģus no Latvijas, Lietuvas (Klaipedos turizmo mokykla) un Igaunijas (Võrumaa Kutsehariduskeskus). Projekta nedēļas laikā bija iespēja  praktiski piedalīties tradicionālo itāļu ēdienu gatavošanas meistarklasēs, iepazīties ar Sorrento reģionā vēsturiski audzēto citrusaugļu dārziem, kā arī citrusu ēdienu un dzērienu gatavošanas  tehnoloģiju Sorrento šefpavāru asociācijas speciālistu vadībā.

Paralēli ēdināšanas speciālistu pieredzes apmaiņai notika projekta vadības grupas apspriede. Šajā projekta daļā piedalījās projekta vadītāja Lāse Juska un tehnikuma mācību metodiķe Līga Muceniece.
Attēlos: 
1.Skolotājs Aivars Varņeckis ar meistarklasē pagatavotajiem ņokiem (itāļu klimpas)Sorrento stilā
2. Sorrento  šefpavāru asociācijas speciālisti demonstrē pasaulē slaveno “Deliza a Limone”deserta gatavošanas procesu projekta dalībniekiem
3.Brīvajā laikā projekta dalībnieki apmeklēja Pompejas drupas  Istituto Polispecialistico San Paol vēstures skolotājas pavadībā.
4. Projekta pirmajā dienā visa projekta grupa viesojās pie Sorrento pilsētas mēra.