Konditorejas jomas pedagogu seminārs
30.martā Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika pedagogu profesionālās pilnveides seminārs “Profesionālo priekšmetu pedagogu profesionālās kompetences pilnveide konditorejas jomā”. Seminārs organizēts sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.
Seminārā piedalījās konditorejas jomas pedagogi no Jelgavas Amatu vidusskolas, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas un Kuldīgas Tehnikuma.
Seminārs bija veltīts vegānajam uzturam. Sporta tiesnesis, projektu vadītājs un empātiska dzīvesveida piekritējs Elvis Binders-Čoders seminārā uzstājās ar lekciju “Vegāniskās virtuves dažādība”. Vegānisko desertu gatavošanas meistarklasi vadīja konditorejas studijas “Airita un kūkas” īpašniece Airita Mieze. Tika pagatavota vegāniskā Pavlova, bezē cepumi, čia pudiņš un ogu un šokolādes deserts.
Vegāno desertu gatavošanu apguva arī ēdināšanas nodaļas konditorejas 1., 2. un 3. kursa audzēkņi.