Ēdināšanas un restorānu nodaļa – KTTT

Ēdināšanas un restorānu nodaļa

16.-17. martā KTTT notika Latviešu valodas, literatūras, sociālo zinību un vēstures skolotāju ikgadējā konference. Konferencē piedalījās vairāk nekā 80 pedagogi, kuriem bija iespēja degustēt Siera kluba un Smiltenes piena jaunos produktus – vegānu sieru un sieru Stracciatella. Tehnikuma topošie pavāri, III kurss, 12.grupa,  sagatavoja uzkodas no sieriem. Audzēkņiem tā bija vērtīga pieredzebija: viņi paši apguva šo sieru garšu un īpašības salikumos ar citiem produktiem (blendētiem turku zirņiem, šampinjoniem, cukini, baklažāniem, paprikuu.c.). Toties semināristi bija patīkami pārsteigti par sieru mazo “ballīti”.

 

23.a. grupas Maizes un miltu produktu ražošanas  tehniķu darbi – krāsainā pasta un piparkūkas.

2022. gada 3.novembrī ēdināšanas nodaļas 2. kursa topošie pavāri un konditori, 11a un 11b grupa, devās mācību pārgājienā, lai apmeklētu Kafijas grauzdētavu Curonia, kafeinīcu Marmelāde un restorānu Bangerts. Kā arī Kuldīgas novada muzeju. Bet noslēgumā audzēkņi kopā ar audzinātāju Vitu Strautiņu devās piknika Mārtiņsalā.

Skolotājas Daces Šēnas un topošo maizes un miltu izstrādājumu tehniķu veidotā maizīte Latvijas svētkiem.

Skolotāja Aivara Varņecka un topošo viesu uzņemšanas dienesta speciālistu darbi par tēmu – uzkodas Valsts svētku galdam.

20. oktobrī 30b grupa – pārtikas produktu ražošanas tehniķi – nokārtoja kvalifikācijas eksāmenu.

Nozares jauno profesionāļu meistarības konkurss “Konditors”

Konkursā Kristīnei Ludergai zelts!

No 19. līdz 20. oktobrim Liepājas Valsts tehnikumā norisinās nozares jauno profesionāļu meistarības konkurss “Konditors”. Konkursā piedalās seši ēdināšanas pakalpojumu speciālisti no Jelgavas Amatu vidusskolas, Liepājas Valsts tehnikuma, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Smiltenes tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un Ogres tehnikuma.

Kuldīgas tehnikuma konkursantes Kristīnes Ludbergas pirmās dienas veikums.

Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķu un pārtikas produktu ražošanas tehniķu 23.a. un 23.b. grupas praktiskie darbi maizes cepšanā

11.b. grupas 2. kursa konditoru gardie darbi.

13. grupas 3. kursa konditoru darbi praktiskajā mācībā konditorejā

Baltijas profesionālo skolu komandu konkurss “Zero Waste Challenge”

10. septembrī, pārtikas izstādes Riga Food 2022 ietvaros, norisinājās Pavāru kluba rīkotais konkurss – Zero Waste challenge. Konkursā  piedalījās  komandas no Baltijas profesionālās izglītības skolām.
Konkursa uzdevums bija no “melnās kastes”, iepriekš nezināmiem produktiem pagatavot maltīti un nelielu uzkodu, neradot pārpalikumus, jeb atkritumus, kas pamatā arī ir bezatkritumu (zero waste) filozofija.
Tehnikumu konkursā pārstāvēja komanda – audzēkņi – Beāte Vaivade un Aleksis Neimanis, un skolotāja Dace Šēna.

4. kursa 10.grupas pavāru praktiskie darbi – desertu gatavošana.

2.kursa 13.grupas topošo konditoru darbi.

 

Jauno profesionālu prasmju konkursā Skills2022 nominācijā Pavārs – Aleksim Neimanim ZELTS!!! Apsveicam!

13.aprīlī Lietuvā, Klaipēdas tūrisma skolā 3.kursa 15.grupas audzēknes Kristīne Ludberga un Linda Vorobjova piedalījās konditorejas konkursā un ieguva žūrijas simpātiju balvu. Audzēknes konkursam sagatavoja skolotāji – Dace Šimkevicas un Aivars Varņeckis.

23.martā tehnikumā pie konditoru 2. un 3. kursa audzēkņiem viesojās Puratos Latvia tehnoloģe Linda Bekmane. Kopīgi ar Lindu audzēkņi veidoja dažādas smalkmaizītes, kas pildītas ar Puratos augļu un ogu pildījumiem.

 

Ķirbju, biešu un zirņu miltu maize vispārizglītojošo skolu dizaina un tehnoloģiju skolotāju profesionālās pilnveides semināra dalībnieku izpildījumā. Semināra nodarbību vadīja skolotāja Dace Šēna.

   

Pavasarīgs sveiciens no konditoriem un skolotājas Daces Šimkevicas.

      

12.grupas praktiskie darbi tehnikuma ēdnīcā – Ukrainas boršča gatavošana.

   

2.kurss, 12.grupa pavāri bauda praktisko darbu rezultātus un pārrunā paveikto tehnikuma ēdnīcā “Eža kažociņš”.

         

Konditori gatavo desertus, kopā ar skolotāju Aivaru Varņecki.

 

10. grupa, 4. kursa pavāri skolotājas Anitas Bērziņas vadībā gatavoja savus izvēlētos dažādu tautu ēdienus.

Franču – ekleri ar vārīto krēmu

Slovāku siera pīrāgs

Vācu berlīneri

Gruzīnu gozinaki

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2022 pusfināla prasmju konkursa “Ēdienu gatavošana” pirmās vietas ieguvēja Alekša Neimaņa konkursa darbi.

Skolotāja Dace Šēna.

   

15. grupas, 3. kursa praktiskie darbi maizes gatavošanā – turku maize, bagetes ar sieru, un pildītas maizes bumbiņas!

 

13.grupa, 2.kursa konditori gatavo desertus skolotāja Aivara Varņecka vadībā. Šoreiz asuškas Latgolas gaumē!

Topošo pārtikas ražošanas tehniķu ( 30b grupa) un maizes un miltu ražošanas tehniķu (30a grupa) praktiskie darbi kopā ar skolotāju Daci Šēnu.

Kā būt pozitīvam? Par to saskarsmes nodarbībās kopā ar skolotāju Daigu Latereri domā topošie pavāri un konditori no 11a un 11b grupas. Ikvienam ir iespēja iepazīt pašam sevi, trenēt savu pozitīvo domāšanu, veidojot pozitīvos ieradumus, līdzīgi kā trenē muskuļus sporta zālē, domāt par to, kas katram ir svarīgi, kas iepriecina, kā varētu iepriecināt citus? Decembra kalendārā, katru dienu atver durvis pieklājībai, priekam, izpalīdzībai un labestībai, sevis iepazīšanai, tā, kā to dari ar saldumu kalendāru. Lai pozitīvs šis svētku gaidīšanas laiks ikvienam!

 

 

Pretī Ziemassvētku gaismai – ar tādu nosaukumu skolotāja Aivara Varņecka vadībā 11.b grupas 1. kursa konditoru un 11.a grupas 1. kursa pavāru audzēkņi praktiskajā mācībā gatavoja balto pupiņu un melnās šokolādes biskvītu kēksa formiņās. Dekorēja ar ogām, mandarīniem, putukrējumu, piparmētru lapiņām, pūdercukuru.

3. kursa, 14. grupas pavāru praktiskie darbi.

3. kursa 15. grupas konditoru darbiņi praktiskajā mācībā.