Ēdināšanas un restorānu nodaļa – KTTT

Ēdināšanas un restorānu nodaļa

13.grupa 4.kursa konditori- dekori no cukura mastikas

13.grupa 4.kursa konditori – kārvings

Vispārizglītojošo skolu dizaina un tehnoloģiju skolotāju seminārs ēdināšanas jomā

12.martā KTTT notika Kuldīgas novada vispārizglītojošo skolu dizaina un tehnoloģiju un sākumskolas skolotāju profesionālās pilnveides seminārs ēdināšanas jomā par augļu un dārzeņu pirmapstrādi un izmantošanu.
Paldies semināra dalībniecēm, pasniedzējai Solvitai Medniecei un Kuldīgas novada pašvaldībai par atbalstu!

10.b. grupa konditoru 2.kurss 18.novembra priekšvakarā pagatavoja rudenīgu Latvijas dzimšanas dienas desertu – Krāsnī cepts ābols pildīts ar rozīnēm vaniļas mērcē.

2.kursa 10.b grupas audzēkņu konditorejas tehnoloģiju stundās skolotājas Daces Šimkevicas vadībā pagatavotie konditorejas izstrādājumi.

30.a un b grupu -pārtikas tehniķu un maiznieku praktiskie darbi : ķirbju maizītes, biešu briošmaizītes, siera bagetes, rudzu pumperniķeļi, ķimeņu radziņš.

4. kursa 10.grupas pavāru praktiskie darbi – desertu gatavošana.

2.kursa 13.grupas topošo konditoru darbi.

 

Jauno profesionālu prasmju konkursā Skills2022 nominācijā Pavārs – Aleksim Neimanim ZELTS!!! Apsveicam!

13.aprīlī Lietuvā, Klaipēdas tūrisma skolā 3.kursa 15.grupas audzēknes Kristīne Ludberga un Linda Vorobjova piedalījās konditorejas konkursā un ieguva žūrijas simpātiju balvu. Audzēknes konkursam sagatavoja skolotāji – Dace Šimkevicas un Aivars Varņeckis.

23.martā tehnikumā pie konditoru 2. un 3. kursa audzēkņiem viesojās Puratos Latvia tehnoloģe Linda Bekmane. Kopīgi ar Lindu audzēkņi veidoja dažādas smalkmaizītes, kas pildītas ar Puratos augļu un ogu pildījumiem.

 

Ķirbju, biešu un zirņu miltu maize vispārizglītojošo skolu dizaina un tehnoloģiju skolotāju profesionālās pilnveides semināra dalībnieku izpildījumā. Semināra nodarbību vadīja skolotāja Dace Šēna.

   

Pavasarīgs sveiciens no konditoriem un skolotājas Daces Šimkevicas.

      

12.grupas praktiskie darbi tehnikuma ēdnīcā – Ukrainas boršča gatavošana.

   

2.kurss, 12.grupa pavāri bauda praktisko darbu rezultātus un pārrunā paveikto tehnikuma ēdnīcā “Eža kažociņš”.

         

Konditori gatavo desertus, kopā ar skolotāju Aivaru Varņecki.

 

10. grupa, 4. kursa pavāri skolotājas Anitas Bērziņas vadībā gatavoja savus izvēlētos dažādu tautu ēdienus.

Franču – ekleri ar vārīto krēmu

Slovāku siera pīrāgs

Vācu berlīneri

Gruzīnu gozinaki

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2022 pusfināla prasmju konkursa “Ēdienu gatavošana” pirmās vietas ieguvēja Alekša Neimaņa konkursa darbi.

Skolotāja Dace Šēna.

   

15. grupas, 3. kursa praktiskie darbi maizes gatavošanā – turku maize, bagetes ar sieru, un pildītas maizes bumbiņas!

 

13.grupa, 2.kursa konditori gatavo desertus skolotāja Aivara Varņecka vadībā. Šoreiz asuškas Latgolas gaumē!

Topošo pārtikas ražošanas tehniķu ( 30b grupa) un maizes un miltu ražošanas tehniķu (30a grupa) praktiskie darbi kopā ar skolotāju Daci Šēnu.

Kā būt pozitīvam? Par to saskarsmes nodarbībās kopā ar skolotāju Daigu Latereri domā topošie pavāri un konditori no 11a un 11b grupas. Ikvienam ir iespēja iepazīt pašam sevi, trenēt savu pozitīvo domāšanu, veidojot pozitīvos ieradumus, līdzīgi kā trenē muskuļus sporta zālē, domāt par to, kas katram ir svarīgi, kas iepriecina, kā varētu iepriecināt citus? Decembra kalendārā, katru dienu atver durvis pieklājībai, priekam, izpalīdzībai un labestībai, sevis iepazīšanai, tā, kā to dari ar saldumu kalendāru. Lai pozitīvs šis svētku gaidīšanas laiks ikvienam!

 

 

Pretī Ziemassvētku gaismai – ar tādu nosaukumu skolotāja Aivara Varņecka vadībā 11.b grupas 1. kursa konditoru un 11.a grupas 1. kursa pavāru audzēkņi praktiskajā mācībā gatavoja balto pupiņu un melnās šokolādes biskvītu kēksa formiņās. Dekorēja ar ogām, mandarīniem, putukrējumu, piparmētru lapiņām, pūdercukuru.

3. kursa, 14. grupas pavāru praktiskie darbi.

3. kursa 15. grupas konditoru darbiņi praktiskajā mācībā.