2014. gada pasākumu arhīvs – KTTT

2014. gada pasākumu arhīvs

Ziemassvētku kartīšu izstādeOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu decembri tehnikuma bibliotēkā bija apskatāma Ziemassvētku kartīšu izstāde, ko no savas personīgās kolekcijas bija izveidojusi skolas bibliotekāre Edīte Gīme.  Vairāk informācijas šeit.

 

 

Ziemassvētku ieskaņas koncertsZiemassvetku_ieskanas_koncerts_1

Pašās 1. mācību pusgada beigās, 18. decembrī, Sv. Annas baznīcā notika Ziemassvētku ieskaņas koncerts, kurā klausītāju sirds priecēja soliste Daiva Krastiņa un tehnikuma jauktais koris, kuru vadīja skolotāja Līga Aleksanda Jāvalde, radot sirsnīgu svētku noskaņu. Vairāk informācijas šeit.

 

 3. grupas studenti iepriecina mazos zīļukusOLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. kursa 3. grupas topošie mēbeļu galdnieki skolotāja Renāra Saknes vadībā praktiskās mācības laikā izgatavoja arī putnu barotavu, kuru pirms Ziemassvētkiem uzdāvināja PII “Cīrulītis” grupiņai “Zīļuki”. Vairāk informācijas šeit.

 

Gredzenu balle un Talantu vakarsDSC_0085

11. decembrī 4. kursa studenti un 1. kursa konditori tika sveikti tradicionālajā Gredzenu ballē. Ar izdomas bagātiem priekšnesumiem topošos absolventus iepriecināja tehnikuma jaunie talanti, jauktais koris, ansamblis, tautas deju kolektīvs, defilē grupa. Vairāk informācijas šeit.

  

Tehnikumā strādāja vieslektores no Liepājas UniversitātesOLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. decembrī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā studiju vides attīstībai strādāja trīs vieslektores no Liepājas Universitātes. Sadarbība starp universitātes atsevišķiem mācībspēkiem un tehnikumu ir jau aizsākusies senāk, taču lekciju kopums pēc tehnikuma skolotāju izvēles tiek realizēts pirmo reizi. Vairāk informācijas šeit.

 

 DSC_0066

Izcīnot zeltu, sudrabu, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums piedalījās AEHT konkursā 17. – 22. novembrī, Serbijā, Belgradē.

 

 

Picture3

 

 

Mācību ekskursijas 1. kurss 33. grupa “Restauratora asistents”

 

 

 IMG_1879

14. grupas mācību ekskursija

 

 

 

Konkurēs

 

Konkurs “Latvijas siera garša”

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Goldingen Sweets – Mācību firma

 

 

 

Svetku_koncerts_Kuldigas_tehni_10

Izskanējis valsts svētku koncerts

11. novembrī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika valsts svētkiem veltītais koncerts, kurā piedalījās skolas studenti. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Latvijas valsts svētkiem veltītās lauku mācībasOLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. novembrī notika Latvijas valsts svētkiem veltītās lauku mācības Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma 6. un 10.grupas studentiem, tās tika organizētas sadarbībā ar Zemessardzes 45. nodrošinājuma bataljonu. Mācībās piedalījās arī grupu audzinātājas Aija Rutule un Zanda Šlegelmilha, vēstures skolotājs Ojārs Pečulis un direktores vietniece audzināšanas darbā Gunita Urbāne. Citas 1. kursa grupas mācībās piedalījās 10. novembrī. Vairāk informācijas šeit.

  

Tehnikuma pašpārvaldes pārstāves piedalās pašpārvalžu forumāValmierā

Piektdien, 7.novembrī, Valmierā norisinājās UNESCO Latvijas Nacionālā komisijas un Valsts izglītības satura centra organizētais skolēnu pašpārvalžu forums “Going Further Along the Baltic Way!”, kas bija veltīts Baltijas ceļa 25. jubilejai. Uz pasākumu bija ieradušies jaunieši no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu tajā pārstāvēja pašpārvaldes pārstāves Zane Linde, Liene Šēniņa un Elīna Freimane un direktora vietniece audzināšanas darbā Gunita Urbāne.  Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikuma studenti apmeklē inovatīvu uzņēmumu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kā katru rudeni, atsākoties skolas gaitām, aktuāli kļūst arī jautājumi par tehnikuma studentu turpmāko karjeru. Iespējams, daudzi studenti jau apsver iespēju par savas uzņēmējdarbības uzsākšanu. Lai gūtu ieskatu uzņēmējdarbībā, mēbeļu galdnieka specialitātes studenti kopā ar skolotāju Mārtiņu Mednieku 21.oktobrī apmeklēja inovatīvu uzņēmumu- SIA “Raituma krāsas”. Vairāk informācijas šeit.

 

images20. grupas studentes Alise Mozga un Sintija Šuvalova gūst atzinību Jāņa Cimzes 200 gadu jubilejai veltītajā domrakstu konkursā

 27.septembrī Valkas novadpētniecības muzejā, vēsturiski J.Cimzes vadītā draudzes skolotāju semināra ēkā, notika J.Cimzem veltītā domrakstu konkursa noslēguma pasākums. To vadīja Cimzes māsa, kuras lomā bija iejutusies muzeja speciāliste Ligita Drubiņa. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikuma komanda piedalās spēlē “Jaunie Rīgas Sargi: Atceries Lāčplēšus!”IMG_20141017_153302

17. oktobrī tehnikuma komanda “Goldingenas sargi”, kuras sastāvā bija 22. grupas studentes Baiba Miljus , Elīna Freimane , Aija Tikuma , 12. grupas studente Anda Letauere, 8. grupas studenti Mareks Vakermanis , Oskars Vārna un Kārlis Ābols , Grobiņā piedalījās patriotiskā spēlē “Jaunie Rīgas sargi: Atceries Lāčplēšus!”. Par tehnikuma komandu visas spēles garumā īkšķus turēja direktora vietniece audzināšanas darbā Gunita Urbāne. Vairāk informācijas šeit.

 

10646778_293122520873762_745116272997737836_n

Noslēdzies tehnikuma turnīrs futbolā

Ir noslēdzies tehnikuma turnīrs futbolā, kuru organizēja un tiesāja sporta darba organizators Arvīds Šefanovskis. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Karjeras dienu pasākums “Nāc un kļūsti par savējo!”2014-10-16 10.35.18

16. oktobrī, karjeras nedēļas ietvaros, tehnikumā viesojās vairāk nekā astoņdesmit pamatskolēnu un vidusskolēnu, lai iepazītos ar Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā apgūstamo profesiju klāstu. Par skolas dzīvi un ikdienu pastāstīja direktores vietnieces Inese Kļaviņa un Astrīda Zeile. Vairāk informācijas šeit.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJauno zellīšu skola tehnikumā

14.oktobra pēcpusdienā tehnikumā notika pirmā nodarbība Jauno zellīšu skolas audzēkņiem. Uz pirmo nodarbību bija ieradušies vairāk nekā četrdesmit pamatskolēnu, kuri aktīvi izrādīja interesi apgūt pamatiemaņas pavāra, konditora, galdnieka vai automehāniķa arodā! Jaunos pavārus apmācīs skolotāja Anita Bērziņa, konditorus – Solvita Austruma, galdniekus – Dzintars Frīdbergs un automehāniķus – Gatis Učs. Vairāk informācijas šeit.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAArodiņa svētki pirmkursniekiem

15. oktobrī tehnikumā notika Arodiņa svētki, uz kuriem bija aicināti visi pirmkursnieki. Visus ieradās sveikt Arodiņš, kurš iedrošināja jaunos audzēkņus ar laba vēlējumiem. Arodiņš bija sagatavojis 3 jautājumus, uz kuriem studentiem bija jāatbild, piemēram, cik gadu ir tehnikumam, cik pakāpienu ir no pirmā stāva līdz skolas zālei un kam 15.oktobrī ir vārda diena. Vairāk informācijas šeit.

 

Zemessardzes rindas papildina tehnikuma studenti10694193_298051537047527_5593270153059446601_o

Zemessardzes (ZS) 45. nodrošinājuma bataljons dibināšanas 23. gadskārtu 25. septembrī nosvinēja, uzņemot savās rindās 12 jaunus zemessargus, to skaitā ir arī 4 Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma studenti – Filips Pallo, Aivis Veips, Krists Stapanovičs un Edgars Dalbiņš. Vairāk informācijas šeit.

 

Macibu_ekskursija__quot_Sarema_40Mācību komandējums tūrisma pakalpojumu nodaļas studentiem

Š.g. 7. un 8. oktobrī, mācību komandējumā uz Sāremā salu devās 20. un 22. grupas studentes ar skolotājām Aneti Puriņu, Zandu Šlegelmilhu un Ivetu Rogu. Vairāk informācijas šeit.

 

Skolotāju dienas pieredzes apmaiņas brauciensSkolotaju_diena_2014__9

Tehnikuma kolektīvs 10. oktobrī svinēja skolotāju dienu, dodoties pieredzes apmaiņā uz Lietuvu. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikuma studenti piedalās senioru Veselības dienā

10570348_645333045581473_5814779924526994236_n8.oktobrī no plkst.11.00 Kuldīgas Kultūras centrā norisinājās senioru Veselības diena, kurā piedalījās arī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma ēdināšanas pakalpojumu un skaistumkopšanas pakalpojumu nodaļu studenti kopā ar skolotājām Elīnu Gaili, Astrīdu Zeili un Daci Šēnu. Vairāk informācijas šeit.

 

Studenti gatavo kvalifikācijas darbu aprakstus

Mācību komandējums 

Kultūru iepazīšana 

28.IX – 3.X – Comenius projekts tehnikumā* Rumānija, Niderlande, Itālija, Austrija) 

17. un 8. grupa apmeklē muzejnodarbību “Baltijas ceļam- 25”. Vairāk informācijas šeit.

17.septembrī pirmkursniekiem notika draudzīgā orientešanās “Dzīves kinomānija”. Vairāk informācijas šeit.

20. grupas studentes noskatās filmu “Tu esi šeit” Vairāk informācijas šeit. 

20. un 6. grupas studentu mācību pārgājiens 9. septembra rīta agrumā pārgājiena dalībnieki kopā ar apmaiņas programmas studentiem no Itālijas un skolotājiem Aneti Puriņu, Arvīdu Šefanovski, Zandu Šlegelmilhu devās pārgājienā uz Riežupes Smilšalām. Vairāk informācijas šeit. 

Studentes Vika un Jana Seskas filmējas Lailas Pakalniņas jaunākajā spēlfilmā „Ausma” Kopš augusta notiek Lailas Pakalniņas jaunās spēlfilmas „Ausma” filmēšana, kas uzsākta Polijā un turpinās Latvijā – Rīgā un Kurzemes pusē: Talsos, Vandzenē, Dižstendē, Valdemārpilī, Tukumā, Lestenē un citur. Filmas epizodēs filmējas arī tehnikuma studentes Vika un Jana Seskas, kas filmā atveido komjaunietes. Vairāk informācijas šeit. 

 

 Piedalāmies 6. Kuldīgas novadu pedagogu konferencē. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Tehnikuma saime Kuldīgas pilsētas svētkos 2014.gada 19.jūlijā

Tehnikuma pašpārvaldes pārstāves piedalās “Jaunatnes Forumā’ 2014”. Vairāk informācijas šeit.

Stādu audzētāju biedrības rīkotais konkurs profesionālo mācību iestāžu audzēkņiem „Tava vide”. Vairāk informācijas šeit. 

Konkursa “Krēsls 2014” pasākuma gaitas.

Kokapstrādes nozares pedagogu un audzēkņu mācību praktiskās darbības semināra – koka skulptūru izgatavošanas plenēra “Mīlestība, kas liek zemei griezties”  pasākuma gaita.

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma jauktais koris, tautas deju kolektīvs un defilē meitenes radošajā pasākumā “Dabas ritums” Venspilī š.g. 7. maijā. Bildes šeit.

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma audzēkņi – Elīna Kļaviņa, Madara Fetere un Raitis Lejs – 100 jauniešu vidū, kuri piedalījās 4.Jauniešu Saeimas pirmajā sēdē š.g.25.aprīlī.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *