2016. gada pasākumu arhīvs – KTTT

2016. gada pasākumu arhīvs

Pateicības pēcpusdiena tehnikumā

25.maijā tehnikumā notika pateicības pēcpusdiena audzēkņiem, kas bija iesaistīti koka un vārda mākslas simpozija “Mani sirdsvārdi Latvijai” organizēšanā, vadīšanā un citās aktivitātēs. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Konkursa “Jāņu siera ceļš” noslēgums

25.maijā tehnikuma audzēkņi kopā ar skolotājām B.Aišpuri piedalījās Ogres tehnikuma un biedrības “Siera klubs” organizētā radošā konkursa “Jāņu siera ceļš” noslēguma pasākumā un gleznu ceļojošās izstādes atklāšanā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Tehnikuma pārstāvji piedalās  noslēguma seminārā

24. maijā 7. grupas audzēkņi Kaspars Rube, Ernests Riksis, Maikls Neimans un Rolands Hartmanis kopā ar skolotāju Astrīdu Zeili piedalījās noslēguma seminārā starptautiskajam projektam Sem@schools.eu (Sustainable energy management at schools in Europe). Vairāk informācijas šeit.

 

Dalība festivālā “RADI, RĀDI, RAIDI 2017”

24.maijā Saldus estrādē piedalījās  Tehnikuma lieliskie studenti – koris “Liepzieds”, deju kolektīvs “Kastan’s ” un De file grupa Latvijas profesionālās izglītības festivālā / koncertā  “Radi, rādi, raidi 2017 “. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Projekta noslēgums “Alternatīvās enerģijas tehniķa programma Latvijai un Lietuvai “

18.maijā ES Erasmus partnerības projekta noslēguma konference Rīgā  “Alternatīvās enerģijas tehniķa programma Latvijai un Lietuvai ” sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Liepājas universitāti. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Jauno zellīšu skolas izlaidums

18.maijā Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika astotais Jauno zellīšu skolas izlaidums. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Rotaļlaukums Likteņdārzā izveidots

12.maijā Likteņdārzā tika atklāts koka bērnu rotaļu un atpūtas laukums, ko izveidojuši Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma organizētā 8. Koktēlniecības plenēra „Mani sirdsvārdi Latvijai” Vairāk informācijas šeit.

 

 

J.Jaunsudrabiņa 140. jubilejai veltītais konkurss noslēdzies

12.maijā Likteņdārzā, Koknesē, tika godināti un apbalvoti rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa 140.jubilejai veltītā literāro un pētniecisko darbu un pārspriedumu konkursa dalībnieki un viņu skolotāji. Konkurss noritēja vienā vecuma grupā, tajā varēja piedalīties ikviens interesents no 15 gadu vecuma). Vairāk informācijas šeit.

 

Grāmatas “Pro Patria- III” atvēršanas svētki

12. maijā  Likteņdārzā, Koknesē, vārda un koka mākslas radošās sinerģijas nometnes „ES ESMU LATVIJA” ietvaros notika grāmatas “Pro Patria III” (Par Tēvzemi) atvēršanas svētki. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

UNESCO ASP burinieks uzsācis ceļu!

Ceļu uzsācis UNESCO Asociēto skolu projekta burinieks – dāvana Latvijas simtgadei! Lai īstenotu UNESCO ASP cilvēktiesību virziena skolu iniciatīvu veidot kopīgu dāvanu Latvijai, kā arī atzīmējot 1.Latgales latviešu kongresa simtgadi. Vairāk informācijas šeit.

 

Tūrisma uzņēmuma “Pilsberģi “pasūtījums

Tūrisma uzņēmuma “Pilsberģi “pasūtījuma tehnikuma un Jaunpils vidusskolas tūrisma pakalpojumu nodaļas studenti skolotājas Zanes Lases vadībā godam izpildījuši. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

 

 

Piedalāmies pasākumā „Meža ABC”

12. maijā tehnikuma skolotāji Elita Asne, Gunita Urbāne, Andris Ābols un Jānis Andersons piedalījās izzinošajā pasākumā „Meža ABC” Kuldīgas novada Padures pagasta “Struņķukrogā”. Vairāk informācijas šeit.

 

 

8. Koktēlniecības plenērs izskanējis

No 8. līdz 11.maijam Māriņsalā, Kuldīgā, risinājās Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma organizētais 8. Koktēlniecības plenērs valsts profesionālās izglītības iestādēm. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Tehnikuma karjeras izglītības pasākums

9.maijā norisinājās Tehnikuma karjeras izglītības pasākums Kuldīgas izglītības iestādēm. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

L.Šēniņa piedalās AEHT Jauniešu parlamentā

No 2. līdz 5.maijam tehnikuma audzēkne Liene Šēniņa piedalījās piektajā Eiropas Tūrisma un viesmīlības skolu asociācijas (AEHT) Jauniešu parlamentā Famagustā, Kiprā. To organizēja jaunieši no Eastern Mediterranean University Tūrisma fakultātes. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikumieši piedalās izglītības forumā

26. aprīlī tehnikuma skolotājas Guna Bergmane un Zanda Šlegelmilha un audzēkne Ance Mediņa piedalījās izglītības forumā „Inovatīvās kompetences un uzņēmējdarbības prasmju stiprināšana izglītībā”, kas notika Valmierā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

 

Tehnikumiešu starts SkillsLatvia 2017

20.-22.aprīlī tehnikuma audzēkņi Gundega Štrāle, Mārtiņš Levinoks un Matīss Puķīte veiksmīgi startēja pirmajā nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2017, kurā savas prasmes demonstrēja 96 dalībnieki no 30 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm 16 profesijās. Tehnikuma audzēkņi startēja viesmīļa, mēbeļu galdnieka un galdnieka profesijās. Vairārk informācijas šeit.

 

K.D.Pomerancis darbojas Jauniešu Saeimā

21.aprīlī 2.grupas audzēknis Kārlis Didzis Pomerancis piedalījās 7.Jauniešu Saeimas darbā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Mantojuma izglītības akcijas atklāšana​

12.aprīlī 4.grupas audzēkņi Marika Radvinskaite, Sandis Laumanis, Gatis Smilgainis, Edijs Brunovskis, Mārtiņš Raģelis kopā ar skolotājām Gunitu Meieri un Ivetu Rogu piedalījās mantojuma izglītības akcijas “Mantojuma stāsts – mans stāsts, tavs stāsts” atklāšanas pasākumā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Tehnikumieši ANO modelēšanas spēlē Ļvivā, Ukrainā

Tehnikuma audzēkņi Filips Pallo un Artūrs Pavlovskis kopā ar skolotāju Zandu Šlegelmilhu no 6.līdz 10. aprīlim piedalījās jauniešu forumā – Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) modelēšanas spēlē, kas notika Ļvivā, Ukrainā. Forumā darbojās vairāk nekā 100 jauniešu no Latvijas, Igaunijas un Ukrainas. Latviju spēlē pārstāvēja 20 vidusskolēni no Ādažiem, Cēsīm, Grobiņas, Kuldīgas, Ozolniekiem, Pļaviņām, Rīgas un Valmieras. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Tehnikuma Konventa vadītājs – Autoasociācijas  izpilddirektors Ingus Rūtiņš kopā ar tehnikuma direktori Daci Cini pieredzes apmaiņas darbā Nykobingas tehnikumā – CELF, Dānijā 03.-05.aprīlī, 2017.

 

 

 

Satiec savu meistaru tehnikumā

Šogad pirmo reizi Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums iesaistījās projektā “Satiec savu meistaru! 2017”. 1.aprīlī no plkst. 10.00-14.00 tehnikumā visiem interesentiem bija iespēja apmeklēt 11 atvērtās meistarbarbnīcas ēdienu gatavošanā, kokapstrādē, metālapstrādē, rokdarbos u.c., kurās tehnikuma skolotāju, meistaru vadībā būs iespēja gūt jaunas zināšanas par latviešu nemateriālo kultūras mantojumu un līdzdarboties dažādu prasmju apguvē un pilnveidē. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Darbu uzsācis mācību uzņēmums “Garšu bode”

10.grupas audzēknes Ance Mediņa un Dafne Dafnija Megne ir nodibinājušas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) “Garšu bode”, kas katru ceturtdienu tehnikuma 1.stāvā tirgos pašgatavotus konditorejas izstrādājumus un vitamīnu dzērienus. Audzēknes uzņēmējdarbībā konsultē skolotāja Vita Strautiņa. Vairāk informācijas šeit.

 

7.grupa aizstāv projekta darbus

29.martā 7.grupas audzēkņi aizstāvēja projekta darbus par interesantām, ar automehāniku saistītām tēmām. Kā projekta darba vadītājus audzēkņi bija izraudzījušies skolotājus Andri Ābolu un Ivaru Asni. Vairāk informācijas šeit.

 

Kursu eksāmens manikīra un pedikīra profesijā

Manikīru un pedikīru speciālisti kursa eksāmenā š.g. martā. Vairāk attēlu šeit.

 

 

 

K.Spēkaines panākumi olimpiādēs
Tehnikuma audzēkne Katrīna Spēkaine 22 skolēnu konkurencē 16.janvārī izcīnīja 1.vietu latviešu valodas un literatūras olimpiādē Kuldīgas novadā, iegūstot 70,5 punktus (73%) no 96 punktiem. Tādējādi K.Spēkaine ir uzaicināta piedalīties valsts olimpiādē, kas norisināsies 3.martā Rīgā.

K.Spēkaine ir ieguvusi arī 3.vietu vēstures olimpiādē Kuldīgas novadā (1. un 2.vieta netika piešķirta) un piedalīsies valsts olimpiādē 21.martā. 
Olimpiādēm audzēkni gatavo skolotājas Gunita Meiere un Zanda Šlegelmilha.
Lepojamies ar Katrīnas panākumiem un vēlam veiksmi valsts olimpiādēs!

Materiālu sagatavoja skolotāja Zanda Šlegelmilha.

 

 

D.Brūverei atzinība projektā “LASĪTKĀRE”

Tehnikuma audzēkne Dita Brūvere ieguvusi atzinību Kuldīgas Galvenās bibliotēkas organizētajā projektā “LASĪTKĀRE”. Projektā piedalījās 42 jaunieši, no kuriem 17, t.sk. D.Brūvere, uzrakstīja arī esejas. Lepojamies! Vairāk informācijas šeit.

 

 

Sadarbība ar Pilsberģu viesnīcu

Sadarbībā ar tūrisma pakalpojumu uzņēmumu Pilsberģu viesnīca Jūrkalnē tehnikuma vadītās tūrisma pakalpojumu programmas Kuldīgas 1.kurss un Jaunpils vidusskolas 1.kurss no š.g. 4.marta (fotomirkļi) līdz š.g. 1.maijam strādā pie šī uzņēmuma pasūtījuma – tūrisma vienas dienas  radiālo maršrutu paketēšana. Vairāk informācijas šeit.

 

Konference par populāro literatūru

19.martā tehnikuma latviešu valodas un literatūras skolotājas Inese Baumane un Zanda Šlegelmilha un bibliotekāre Edīte Gīme piedalījās Kuldīgas bibliotēkas gadskārtējā latviešu oriģinālliteratūrai veltītajā konferencē “Kas ir latviešu populārā literatūra: ieskats vēsturē un mūsdienu tendences”, kurā padziļināja un paplašināja zināšanas. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Restaurācijas programmas studente L.Ozola 2017.g. februārī gatavojas eksāmenam – restaurē kvalifikācijas darbu āderējot ar slotiņas pēršanas metodi

 

 

 

Kursu darbu prezentēšana mēbeļu dizaina profesijā

Mēbeļu dizaina speciālisti prezentē  kursa darbu maketēšanā – dienesta viesnīca “Ezīša miga” studentu atpūtas foajē interjer. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

 

 

Ikgadējā skolotāju konference aizvadīta

16. un 17. martā PIKC Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika divu dienu profesionālās kompetences pilnveides konference “Mani sirdsvārdi Latvijai” valsts profesionālās izglītības iestāžu vēstures, latviešu valodas un literatūras skolotājiem. Konference tika organizēta sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, piesaistot VKKF mērķprogrammas ” Latvijai- 100″ līdzfinansējumu. Vairāk informācijas šeit.

 

Kvalifikācijas eksāmens restaurācijas programmai

7.martā – Restaurācijas programmas studentiem notika kvalifikācijas eksāmens.   Diplomdarba – tehnikuma centrālās ēkas – kultūras pieminekļa iekšējo durvju vienas vērtnes  restaurācijas prezentācija valsts eksāmena komisijai. Vairāk attēlu šeit.

 

 

Vēstures ekspedīcija

6.martā – Tehnikuma studenti devās vēstures ekspedīcijā pa Latvijas Brīvības cīņu takām Ložmetējkalnā un O.Kalpaka piemiņas pasākumā Airītēs. Vairāk attēlu šeit.

 

 

Pateicības pēcpusdiena tehnikumā

27.februārī pirmoreiz tehnikumā notika pateicības pēcpusdiena. Uz pasākumu tika aicināti audzēkņi, kuri piedalījušies un uzrādījuši augstus sasniegumus dažādos konkursos, olimpiādēs, pasākumos. Pateicība tika izteikta arī skolotājiem, kas spējuši motivēt, sagatavot audzēkņus papildu darbam. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Tehnikuma audzēkņu vecāku konference

25.februārī tehnikumā notika vecāku konference, kurā piedalījās vairāk nekā 80 vecāku. Vecākiem bija iespēja tikties ar grupu audzinātājiem, mācību priekšmetu skolotājiem un tehnikuma administrāciju, kas sniedza ieskatu mācību programmās, valsts eksāmenu un vasaras prakses laika grafikā, stipendijas piešķiršanas kārtībā, starptautiskās praksēs,  audzēkņu materiālajā nodrošinājumā mācību procesā. Vairāk informācijas šeit.

 

Dalība izstādē “Skola 2017”

Tehnikuma audzēkņi un skolotāji no 24. – 26. februārim Ķīpsalas izstāžu hallē piedalījās izstādē “Skola 2017”, kur visiem interesentiem tika sniegta informācija par tehnikumu, tā piedāvātajām mācību un karjeras iespējām. Izstādes apmeklētājiem bija iespējams piedalīties arī meistardarbnīcās karvingā, SPA procedūrās un cukura mastikas pagatavošanā. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikuma audzēkņu vecāku konference

25.februārī tehnikumā notika vecāku konference, kurā piedalījās vairāk nekā 80 vecāku. Vecākiem bija iespēja tikties ar grupu audzinātājiem, mācību priekšmetu skolotājiem un tehnikuma administrāciju, kas sniedza ieskatu mācību programmās, valsts eksāmenu un vasaras prakses laika grafikā, stipendijas piešķiršanas kārtībā, starptautiskās praksēs,  audzēkņu materiālajā nodrošinājumā mācību procesā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Atklātā stunda “Dzīve Latvijā PSRS laikā”

23.februārī skolotāja Gunita Meiere kopā ar 4.grupas audzēkņiem novadīja atklāto stundu kolēģiem “Dzīve Latvijā PSRS laikā”, kas bija balstīta uz audzēkņu pierakstītajiem atmiņu stāstiem par dzīvi padomju laikā. Paldies par interesanto stundu skolotājai un audzēkņiem! Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikumieši gatavojas ANO modelēšanas spēlei

17.februārī tehnikuma audzēknes Juta Beitāne un Katrīna Spēkaine bija to 40 Latvijas vidusskolēnu vidū, kas pulcējās Zviedrijas vēstniecībā Latvijā, lai sagatavotos ANO modelēšanas spēlei, kura risināsies aprīlī Ļvivā, Ukrainā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

17.janvāris – 17.februāris – automehāniķu programmas studenti Erasmus +  projekta starptautiskā praksē Lidkopingā, Zviedrijā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Tehnikumieši Ēnu dienā Saeimā

15.februārī tehnikuma audzēknes  Annija Alkšare, Vanesa Kleina, Egija Vanaga, Elīna Silirova un Eva Emija Betlere piedalījās Ēnu dienā Saeimā un “ēnoja” deputātus Ingmāru Līdaku un Nelliju Kleinbergu. Jaunietes Ēnu dienā izzināja parlamenta darba ikdienu, kā arī piedalījās svinīgajos pasākumos par godu 1922.gada 15.februārī pieņemtās Latvijas Republikas Satversmes 95.gadadienai. Vairāk informācijas šeit.

 

Atklātā stunda “Čaks virtuvē”

9.februārī skolotājas Inese Baumane un Dace Šēna ar 14.grupas audzēkņiem novadīja atklāto stundu kolēģiem „Čaks virtuvē”, kas bija literatūras un ēdienu gatavošanas tehnoloģijas sintēzes stunda. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Gatavošanās simpozijam „Mani sirdsvārdi Latvijai”

7.februārī tehnikuma direktore Dace Cine un skolotāji Mārtiņš Mednieks, Renārs Sakne un Zanda Šlegelmilha, lai sagatavotu jaunatnes radošo vārda un koka mākslas simpoziju „Mani sirdsvārdi Latvijai”, tikās ar sadarbības partneriem no nodibinājuma “Kokneses fonds” un Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās vidusskolas. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Dalība skatuves runas konkursā

6. februārī tehnikuma audzēkne Katrīna Spēkaine piedalījās Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra organizētajā Skatuves runas konkursa 1. kārtā, kurā piedalījās 42 Kuldīgas novada skolēni ar dzejas un prozas darbiem. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Liepājas Universitātes mācībspēku lekcijas

6.februārī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā studiju vides attīstībai strādāja četri vieslektori no Liepājas Universitātes (LiepU). Sadarbība ar LiepU aizsākās pirms 2 gadiem, kad tehnikums pimoreiz izmantoja LiepU piedāvāto iespēju – piedalīties universitātes mācībspēku bezmasksas lekcijās, semināros, nodarbībās skolēniem. Vairāk informācijas šeit.

 

J.Jaunsudrabiņam veltītie konkursi​

1.februārī noslēdzās Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma organizētie rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa 140. jubilejai veltītie 3 konkursi – vizuālo darbu konkurss, fotogrāfiju konkurss un literāro darbu un pārspriedumu konkursa 1. kārta, kurā tika izvērtēti tehnikuma studentu iesniegtie oriģināldarbi un lemts, kurus darbus iesniegt 2. kārtai – valsts konkursam.Vairāk informācijas šeit.

TVSkrunda sižets par J.Jaunsubrabiņa jubilejai veltītajiem konkursiem

 

Matemātikas, fizikas, informātikas nedēļa

No 30.janvāra līdz 3.februārim tehnikumā risinājās matemātikas, fizikas un informātikas nedēļā, kurā audzēkņiem bija iespēja piedalīties un līdzdarboties dažādos pasākumos, demonstrējumos, sacensībās, prāta vingrinājumos un eksperimentos. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Gaļas produktu izgatavotāju izglītības programmas praktikums 

26.janvārī – Gaļas produktu izgatavotāju izglītības programmas praktikums laboratorijā

 

 

 

Dizaina konkurss dekoratīvu galda priekšmetu izgatavošanā

25.- 26.janvāris – Dizaina konkurss dekoratīvu galda priekšmetu izgatavošanā no kartona mēbeļu dizaina speciālistu mācību grupām. Vairāk attēlu šeit.

 

 

 

 

Audzēkņi piedalās konkursā “Es lepojos ar paveikto”

25.janvārī noslēdzās radošo darbu konkursa “Es lepojos ar paveikto” 3.kārta, kurā piedalījās 43 audzēkņi no 12 profesionālās izglītības iestādēm. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Meistarklase SPA speciālistiem

24.janvārī – meistarklase SPA speciālistiem par  inovatīvās skaistumkopšanas metodēm  un tajās pielietojamo aparatūru. Vairāk attēlu šeit.

 

 

 

Meistarklase konditoriem

19.janvārī – meistarklase konditoriem. Vairāk atēlu šeit.

 

 

 

 

 

Sadarbība ar biedrībām “Mentor Latvia” un “Dzīvesprieks”​

18.janvārī tehnikuma audzēkņi un grupu audzinātāji tikās ar biedrības “Mentor Latvia” pārstāvi Ļubovu Vasečko un biedrības “Asociācija Dzīvesprieks” izpilddirektori Līgu Landišu, kuras pastāstīja par abu biedrību atbalsta sniegšanas iespējām jauniešiem. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Kursi mājturības skolotājiem

6.janvārī tehnikumā aizsākās profesionālās kompetences pilnveides kursi Kuldīgas novada mājturības skolotājiem. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Tehnikuma Ziemassvētku pasākums dienesta viesnīcas audzēkņiem

20. decembrī tehnikumā notika ziemassvētku koncerts veltīts dienesta viesnīcas audzēkņiem. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Tehnikuma Ziemassvētki

20.decembrī, 2016.g. Kuldīgas Sv. Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Gredzenu talantu vakars

13. decembrī tehnikumā notika gredzenu un talantu vakars. Vairāk attēlu šeit.

 

 

 

 

 

Noslēdzies fotokonkurss “Mana Kuldīga”

Decembra beigās noslēdzās fotokonkurss “Mana Kuldīga” un tika sveikti tā laureāti. Fotokonkursam savus darbus iesniedza 23 dalībnieki. Par konkursa uzvarētāju kļuva Ance Aizupe, 2.vietu ieguva Linda Āboma, bet 3.vietu- Normunds Bortiņš. Sveicam laureātus un visus konkursa dalībniekus! Vairāk informācijas šeit.

 

Konkursa “Darini kalendāru” noslēgums

7.decembrī tika prezentēts 2017.gada kalendārs, kurā tika iekļauti konkursa “Darini kalendāru” 13 laureātu darbi. No Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma konkursā piedalījās audzēknes Anda Plūme un Marika Radvinskaite, kuras koksultēja skolotājas Iveta Roga un Zanda Šlegelmilha. Vairāk informācijas šeit.

 

Akcijas “Pasaules lielākā mācību stunda” noslēgums

7. decembrī tehnikuma direktore Dace Cine, skolotāja Zanda Šlegelmilha un brīvprātīgā jaunatnes darbiniece no Ukrainas Katrīna Jacenko piedalījās Starptautiskās izglītības akcijas „Pasaules lielākā mācību stunda” Latvijā noslēgumā, kas notika Izglītības un zinātnes ministrijā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

 

Koris “Liepzieds” dzied labdarības koncertā15156762_1827547767529174_5407037083852105562_o

26. novembrī tehnikuma jauktais koris “Liepzieds” kopā ar diriģenti Līgu Aleksandru Jāvaldi Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā uzstājās labdarības koncertā, kura ieņēmumi tika ziedoti kuldīdznieka Valda Ozolnieka slimības uzveikšanai. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikums iegūst balvu “Ziemeļu gaisma 2016”30862164050_ef3ef1dfe8_o

24. novembrī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) pasniedza Ziemeļu ministru padomes Nordplus programmas projektu kvalitātes balvas “Ziemeļu gaisma 2016”. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Gaismas ceļš pie tehnikuma20161118_153704

18.novembrī tehnikuma audzēkņi un pedagogi piedalījās Gaismas ceļa veidošana Liepājas ielā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Valsts svētkiem veltīts koncerts15068349_572593976259947_4265552851026068034_o

17.novembrī  tehnikumā notika valsts svētkiem veltīts koncerts, kurā piedalījās tehnikuma jauktais koris “Liepzieds”, tautas deju kolektīvs “Kastan’s”, defilē grupa un literārā studija. Visi kolektīvi bija sagatavojuši sirsnīgu, patriotisku svētku programmu, kas aizkustināja ikvienu koncerta apmeklētāju. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Lekcija “LR dibināšana un neatkarības atjaunošana”20161116_130435

16.novembrī lekcijveida nodarbības tehnikuma audzēkņiem par tēmu “Latvijas Republikas dibināšana un neatkarības atjaunošana” vadīja Latvijas Okupācijas muzeja Izglītības nodaļas speciālisti. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Tikšanās ar rakstnieku A.Jundzi 15194523_573153626203982_3064296619395644159_o

14.novembrī 7.grupas audzēkņi kopā ar audzinātāju  Zandu Šlegelmilhu  Kuldīgas galvenajā bibliotēkā tikās  rakstnieku Arno Jundzi. Sarunas galvenais temats – viņa šovasar iznākušais romāns “Bergs&relikviju mednieki”, kas uzskatāms par pirmo īsto kriptotrilleri. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Seminārs “Kultūras daudzveidība – dialogam un attīstībai”1un_01

10. novembrī, Globālajā izglītības nedeļā, skolotāja Zanda Šlegelmilha un brīvprātīgā jaunatnes darbiniece Katrīna Jacenko piedalījās UNESCO LNK organizētajā seminārā “Kultūras daudzveidība – dialogam un attīstībai”.  Vairāk informācijas šeit.

 

 

Valsts svētkiem veltītās lauku mācības20161109_123442

10. novembrī notika Latvijas valsts svētkiem veltītās lauku mācības Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma 1. kursa audzēkņiem, tās tika organizētas sadarbībā ar Zemessardzes 45. nodrošinājuma bataljonu. Mācības jauniešiem vadīja bataljona komandieris pulkvežleitnants Andris Rieksts. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikums saņem PIA hartu30873800596_c86ec31d91_o

9. novembrī Valsts izglītības attīstības aģentūra pasniedza Erasmus+ profesionālās izglītības un mācību (PIA) mobilitātes hartas 8 profesionālās izglītības iestādēm, kas tām turpmāk ļaus pieteikties Erasmus+ mobilitātes finansējumam vienkāršotā kārtībā. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikuma audzēknis E.Beks- M.Tāla piemiņas turnīra uzvarētājslsf_original_20161126141059865252

VIII pasaules čempiona Mihaila Tāla rezidencē Rīgā aizvadīts tradicionālais piemiņas turnīrs, kurā sacentās 62 skolēni. Astoņu kārtu ātrā šaha (8+4) sacensībās pirmo vietu ar 7 punktiem izcīnīja tehnikuma 3.kursa audzēknis Edmunds Beks (2093). Vairāk informācijas šeit.

 

 

Izlaidums “Jauniešu garantijas” grupās!14876547_564443647074980_810935929800612815_o-1

26.oktobrī tehnikumā notika izlaidums “Jauniešu garantijas” profesionālās izglītības programmu absolventiem.  Vairāk attēlu šeit.

 

 
 
 
E.Neimane – čakla ķirbjaudzētāja14713732_329846627380839_3200968885861357072_n

25. oktobrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau vienpadsmito gadu pēc kārtas norisinājās Latvijas lielākā ķirbja čempionāts, kurā par uzvarētāju kļuva Kuldīgas novadā, Kurmāles pagastā Elīzas Neimanes (KTTT 14.grupas audzēknes) izaudzētais 404 kg smagais ķirbis.

 
 
Audzēkņu vecāku sapulces14589574_560220760830602_8423074010194920834_o

21.oktobrī tehnikumā notika audzēkņu vecāku sapulces. Vecākus uzrunāja un par jaunumiem tehnikuma dzīvē informēja direktore Dace Cine un direktores vietnieki Gunita Urbāne, Inese Kļaviņa, Astrīda Zeile un projektu vadītāja Lāse Juska. Vairāk informācijas šeit.

 
 
 
 
Arodiņa svētki14711228_560209987498346_7347328784572926013_o
20.oktobrī tehnikumā notika Arodiņa svētki. Uz svētkiem bija aicināti visi pirmkursnieki, viņus sveica gan tehnikuma direktore Dace Cine, gan Arodiņa kungs. Vairāk informācijas šeit.
 
 
 

Pākšaugu gadam veltītais pasākums14682071_557530841099594_2187393803255278292_o

19.oktobrī, dienu pirms Starptautiskās šefpavāru dienas, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā (KTTT) notika Starptautiskajam pākšaugu gadam veltītais draudzības pasākums „Pākšaugi – tas ir garšīgi, veselīgi un ekonomiski!”, kurā piedalījās četras audzēkņu komandas. Vairāk informācijas šeit.

 
 

Spēle “Jaunie Rīgas sargi”14692001_557554661097212_7877349300522105563_o

14. oktobrī tehnikuma komanda “Goldingenas sargi”, jau trešo reizi piedalījās patriotiskajā spēlē “Jaunie Rīgas sargi: Atceries Lāčplēšus!”,  Jelgavā, Lediņu bāzē. Vairāk informācijas šeit.

 

 

UNESCO nedēļas aktivitāte „Satiec savu meistaru!”14680967_553984908120854_8185515179268623955_o

 12. oktobrī UNESCO nedēļas aktivitātes „Satiec savu meistaru!” un Karjeras nedēļas ietvaros tehnikumā viesojās un aktīvi darbojās vairāk nekā piecdesmit bērnu – Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas. Vairāk informācijas šeit.

 

Karjeras nedēļas pasākums14712503_554022058117139_7217225830372221349_o

11. oktobrī, Karjeras nedēļā un UNESCO nedēļā, tehnikumā viesojās vairāk nekā 120 skolēnu no Kuldīgas novada izglītības iestādēm. Karjeras nedēļas aktivitātēs tehnikums iesaistījās jau trešo reizi pēc kārtas. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikuma pedagogi un darbinieki izglītojas20161007_110222

7. oktobrī tehnikuma pedagogi un darbinieki apguva apmācību programmu “Bērnu tiesību pamatprincipu īstenošana un drošas vides veicināšana izglītības iestādē”. Apmācības vadīja centra “Dardedze” speciāliste Laila Balode. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Pasaules arhitektūras dienai veltīta konferenceimage-1

7. oktobrī 16. grupas un 15.a grupas audzēkņi piedalījās Pasaules arhitektūras dienai veltītajā konferencē, kurā pulcējās arhitekti no visas Latvijas. Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

Tehnikuma audzēkņi Veselības dienā14606371_1135408026495161_2397171837478501499_n

7. oktobrī Kuldīgas Kultūras centrā norisinājās Veselības diena, kas bija veltīta senioru veselībai un labsajūtai. Vairāk informācijas šeit.

 

 

7.grupa Zinātnieku naktī14566265_548794538639891_4300423231695191070_o

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma 7.grupas audzēkņi 30.septembrī piedalījās Zinātnieku nakts pasākumos Jūrmalā un Rīgā, iepazīstot aizraujošo zinātnes pasauli īpašā Rīgas Tehniskās universitātes un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas sagatavotajā programmā. Vairāk informācijas šeit.

 

Skolotāju dienas pieredzes apmaiņas brauciens14481770_546269365559075_5176794261794669336_o

Tehnikuma skolotāji un darbinieki 23.septembrī devās ikgadējā Skolotāju dienas pieredzes apmaiņas ekskursijā un piedalījās kultūrizglītības praktikumā, iepazīstot Sēlijas un Zemgales kultūrtelpu. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Seminārs “Strukturētais dialogs”14449816_547664228752922_67757752386384483_n

No 22. līdz 23. septembrim Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma pašpārvaldes pārstāves Liene Šēniņa, Aija Tikuma, Samanta Sare un Justīne Pujāte piedalījās Latvijas Jaunatnes padomes organizētajā seminārā “Strukturētais dialogs”. Vairāk informācijas šeit.

 

Koku stādīšana mieram pasaulē14435183_544441362408542_3823380441144088879_o

Jau ceturto gadu 21. septembrī, Starptautiskajā miera dienā, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma komanda  sadarbībā ar Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centru, Kuldīgas novada pašvaldību iesaistījās vispasaules koku stādīšanas akcijā “100 miljoni koku”. Pasākuma dalībnieki iestādīja kokus kā nelielu simbolu mieram visā pasaulē! Vairāk informācijas šeit.

 

Miera dienas pasākums „Tu esi pasaules miera daļa!”7v3a4398

21.septembrī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika Starptautiskajai miera dienai veltīts pasākums „Tu esi pasaules miera daļa!”, tādā veidā iesaistoties jauniešu izglītošanā par pasaulē aktuālajiem jautājumiem un veicinot to aktīvu līdzdalību ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā. Vairāk informācijas šeit.

 

 

Tehnikuma pārstāvju vizīte Īrijāimg-20160913-wa0018

No 8. līdz 12. septembrim Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma skolotājas Aija Rutule, Zanda Šlegelmilha un grāmatvede Anitra Rudovska atradās darba vizītē Īrijā, kur Dublinā, Klērmorisā un Ballā ar plašu programmu norisinājās „Latgales dienas Īrijā”, kas bija jau otrais pasākums no četriem ciklā „Reģionu dienas Īrijā’ 2015-2018”. Vairāk informācijas šeit.

 

Pilsētas spēle “Kuldīgas vecpilsētas Ventas senlejā kultūrvēsturiskās ainavas iepazīšana”14289888_355347961520278_5811394133905059834_o

10.septembrī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma (KTTT) komanda „Arodiņi”, kuras sastāvā bija 6. grupas audzēkņi Artūrs Pavlovskis, Mārtiņš Simsons un Niks Gruntiņš, piedalījās pilsētas spēlē “Kuldīgas vecpilsētas Ventas senlejā kultūrvēsturiskās ainavas iepazīšana”. Tehnikuma komanda ieguva 3.vietu. Vairāk informācijas šeit.

 

Dzejas dienu pasākums „Sirds uz perona”

fbc7d9554ffe91e63ba5079afdbc280a8a751ee29. septembrī plkst. 19.00 pēc Latvijas laika dzelzceļa stacijās un autoostās Latvijā un citur pasaulē notika Dzejas dienu akcija “Sirds uz perona”. Šoreiz tur biļeti līdz paralēlei bija nopirkuši arī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma audzēkņi Katrīna Spēkaine, Juta Beitāne un Aleksandrs Junelains un bibliotekāre Edīte Gīme. Akcijas norisi Kuldīgas autoostā Adatu ielā 9 organizēja Kuldīgas Galvenā bibliotēka. Pasākuma dalībnieki atstāja uz perona savas „sirdis” – zīmējumus, dzejas rindas, īpašus vēstījumus. Vairāk informācijas šeit.

 

Tehnikumieši uzstājas Dzejas kvartālāp60909-133747

9. septembrī tehnikuma skolotājas Zandas Šlegelmilhas vadītās literārās studijas dalībnieki Elīna Freimane, Aija Tikuma un Aleksandrs Junelains kopā ar latviešu valodas skolotāju Inesi Baumani piedalījās Kuldīgas Kultūras centra rīkotajā pasākumā „Dzejas kvartāls” Rātslaukumā, lasot savu un tehnikuma audzēkņu radīto patriotisko un dzimtenes mīlestību apliecinošo dzeju. Vairāk informācijas šeit.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *