Konkursa 1.kārtas noslēguma pasākums – KTTT

Konkursa 1.kārtas noslēguma pasākums

30.novembrī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika konkursa “Kas ir Tavs varonis šodien?”, kuru organizē Latviešu valodas aģentūra (LVA), 1.kārtas noslēguma pasākums, kurā tika cildināti un apbalvoti tie audzēkņi, kuru darbi tika iesniegti LVA konkursam. Konkursam iesniegtie darbi tika izvērtēti 2 nominācijās – zīmējumu nominācijā (tajā piedalījās 4. un 6.grupas audzēkņi) un literāro darbu nominācijā (tajā piedalījās 24.grupas audzēkņi). Pasākuma laikā audzēkņi lasīja savu darbu fragmentus, pamatoja sava varoņa izvēli, kā arī skaidroja izvēlētā žanra un tehnikas nozīmi un atbildēja uz klausītāju jautājumiem.
Zīmējumu nominācijā par laureātiem žūrijas komisija atzina Lindu Siliņu, Lauru Liecenbergu, Jāni Kristapu Zviedri un Alisi Lagzdiņu.
Savukārt literāro darbu nominācijā par labāko darbu autoriem tika atzīti Monta Balgalve, Deivids Sīlis un Zane Orlovska.
Pasākuma dalībniekus uzrunāja tehnikuma direktore D.Cine, bet konkursa darbu analīzi veica skolotājas E.Asne un Z.Šlegemilha. Pasākuma laikā tika radīti 2 kopdarbi- tika uzzīmēts 21.gs. varonis un varone, kā arī radīta varonim (-ei) nepieciešamo īpašību karte. Informāciju sagatavoja skolotāja Z.Šlegelmilha.