Konditors pēc vidējas izglītības – KTTT

Konditors pēc vidējas izglītības

KULDĪGAS TEHNOLOĢIJU UN TŪRISMA TEHNIKUMS
Iepazīstina ar apgūstamajām profesijām 2024./2025. mācību gadā!
 
IEGŪSTAMĀ
KVALIFIKĀCIJA

IEPRIEKŠĒJĀ IZGLĪTĪBA

MĀCĪBU
ILGUMS
KONDITORS
VISPĀRĒJĀ VIDĒJĀ VAI PROFESIONĀLĀ (PĒC 12. KLASES)
1,5 GADI

KO TU APGŪSI TEHNIKUMĀ?

  • ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA DARBĪBAS PAMATPRINCIPUS
  • PAŠKONTROLES SISTĒMU ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMĀ
  • LIETIŠĶĀS SASKARSMES PAMATPRINCIPUS
  • RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJU
  • PĀRTIKAS PRODUKTU UN IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDI
  • PRODUKTU UN IZSTRĀDĀJUMU UZGLABĀŠANU
  • TEHNOLOĢISKĀS UN UZSKAITES DOKUMENTĀCIJAS IZVEIDI
  • PROFESIONĀLO SAZIŅU SVEŠVALODĀS
  • ĒDIENU GATAVOŠANAS PAMATIEMAŅAS
  • KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMU GATAVOŠANU
  • KRĒMU UN DESERTU GATAVOŠANU
  • MAIZES GATAVOŠANU UN CEPŠANU
  • BĀRA UZKODU UN SAGATAVJU GATAVOŠANU

 

 

Konditors praktizējas un strādā konditorejās, kafejnīcās,

maiznīcās, beķerejās, ēdināšanas uzņēmumos, restorānos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, viesu namos, kalkulē un izstrādā konditorejas receptūru sāļiem un saldiem ražojumiem no dažādām mīklām, gatavo tortes, ruletes, cepumus, kēksus, smalkmaizītes, raušus, vafeles, marmelādes, krēmus, volovānus, desertus, austrumu saldumus u.c., veido šokolādes meistardarbus, strādā ar pralinē un cukura mastiku, gatavo zefīrus. Var strādāt individuāli un komandā, iespējams mācību laikā veidot savu mācību uzņēmumu Junior Achievement programmā.

Ir iespējams iegūt otru izglītības dokumentu – Latvijas

Amatniecības kameras Zeļļa diplomu atpazīstama individuālā uzņēmuma sekmīgai veidošanai.

Izglītības programma

Profesionālā kvalifikācija

Izglītības dokuments – diploms par profesionālo izglītību

Mācību ilgums – 1,5 gadi

Grants – audzēkņi saņem stipendiju atbilstoši MK noteikumiem Nr.740 „Noteikumi par stipendijām”.