- VIDĒJO IZGLĪTĪBU
- ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA DARBĪBAS
- PAMATPRINCIPUS
PAŠKONTROLES SISTĒMU ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMĀ LIETIŠĶĀS SASKARSMES PAMATPRINCIPUS RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJU PĀRTIKAS PRODUKTU UN IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDI PRODUKTU UN GATAVO IZSTRĀDĀJUMU UZGLABĀŠANU TEHNOLOĢISKĀS UN UZSKAITES DOKUMENTĀCIJAS IZVEIDI PROFESIONĀLO SAZIŅU SVEŠVALODĀS ĒDIENU GATAVOŠANAS PAMATIEMAŅAS UN TEHNOLOĢIJU ĒDIENKARTES IZVEIDI KLASISKĀS KULINĀRIJAS PAMATUS LATVIEŠU NACIONĀLO UN MŪSDIENU VIRTUVI BĀRA UZKODU GATAVOŠANU
| Pavārs praktizējas un strādā ēdināšanas uzņēmumos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, viesu namos, kempingos, ēdnīcās, restorānos, kafejnīcās, bistro, bāros, skolu un slimnīcu virtuvēs, uz kruīza kuģiem, kalkulē un izstrādā ēdienkartes un viesību maltītes, nosaka ēdienu uzturvērtību un alergēnus, prot noformēt un gatavot banketus, gatavo daudzveidīgus nacionālos un citu tautu ēdienus, izzina jaunu produktu garšu īpašības un gatavošanas tehnoloģiju un izstrādā jaunu ēdienu receptūru, dizainē un modelē ēdiena noformējumu, var veidot savu uzņēmumu. Ir iespēja iegūt otru izglītības dokumentu - Latvijas Amatniecības kameras Zeļļa diplomu atpazīstama individuālā uzņēmuma veidošanai. |