Pieņemšana pie Valsts prezidenta – KTTT

Pieņemšana pie Valsts prezidenta

13. jūnijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī sveica skolēnu projekta darbu konkursa “Vēsture ap mums” laureātus. Pasākuma laikā, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma audzēkņi Uģis Knops un Estere Reimarte no 17 A grupas un skolotāja Gunita Meiere, piedzīvoja neaizmirstamus mirkļus, neskatoties uz to, ka audzēkņu darbs “Rīgas iela Sabilē – no 18. gs līdz mūsdienām” neiekļuva laureātu vidū.

Pieņemšana bija iespaidīga un svinīga. Rīgas pils majestātiskums un vēsturiskā aura radīja īpašu noskaņu. Audzēkņi un skolotāja Gunita Meiere jutās pagodināti būt daļa no šī nozīmīgā notikuma un sajust vēstures tuvumu ik uz soļa. Prezidenta sveicieni un uzmundrinošie vārdi iedvesmoja turpināt savu darbu un pilnveidoties.
Piedalīšanās šajā pasākumā bija arī vērtīga pieredze. Audzēkņi atzīst – Mēs demonstrējām savas prasmes un zināšanas, prezentējot pētījumu par Rīgas ielu Sabilē. Analizējot dažādus vēstures avotus, mēs atklājām šīs ielas vēsturiskās pārmaiņas un nozīmi. Lai gan mūsu darbs netika atzīts ar balvām, pieņemšanā mēs jutāmies lepni par paveikto un guvām lielu gandarījumu no iespējas dalīties ar savu pētījumu plašākā auditorijā.
Pasākumā piedalījās skolēni no dažādām Latvijas skolām un profesionālās izglītības iestādēm, un mēs bijām priecīgi būt daļa no tik plašas un ieinteresētas jauniešu kopienas. Šī pieredze stiprināja mūsu pārliecību par mūsu pētījuma vērtību un nozīmīgumu, kā arī attīstīja prasmes publiskajā uzstāšanās un savu rezultātu prezentēšanā.
Paldies skolotājai Gunitai Meierei par atbalstu!