Konditors pēc pamatizglītības
KULDĪGAS TEHNOLOĢIJU UN TŪRISMA TEHNIKUMS Iepazīstina ar apgūstamajām profesijām 2024./2025. mācību gadā! |
|
|
|
|||
|
|
|
KO TU APGŪSI TEHNIKUMĀ?
|
Konditors praktizējas un strādā konditorejās, kafejnīcās, maiznīcās, beķerejās, ēdināšanas uzņēmumos, restorānos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, viesu namos, kalkulē un izstrādā konditorejas receptūru sāļiem un saldiem ražojumiem no dažādām mīklām, gatavo tortes, ruletes, cepumus, kēksus, smalkmaizītes, raušus, vafeles, marmelādes, krēmus, volovānus, desertus, austrumu saldumus u.c., veido šokolādes meistardarbus, strādā ar pralinē un cukura mastiku, gatavo zefīrus. Var strādāt individuāli un komandā, iespējams mācību laikā veidot savu mācību uzņēmumu Junior Achievement programmā. Ir iespējams iegūt otru izglītības dokumentu – Latvijas Amatniecības kameras Zeļļa diplomu atpazīstama individuālā uzņēmuma sekmīgai veidošanai. |
Izglītības programma – Ēdināšanas pakalpojumi
Profesionālā kvalifikācija – konditors, 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis, (4.LKI)
Izglītības dokuments – diploms par profesionālo vidējo izglītību
Mācību ilgums – 4 gadi
Grants – audzēkņi saņem stipendiju atbilstoši MK noteikumiem Nr.740 „Noteikumi par stipendijām”.
Konditors veic pilna tehnoloģiskā cikla darbu izpildi konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā un organizē savu darbu – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības.
Mācību moduļi: vispārējās vidējās izglītības māību priekšmeti un profesionālās izglītības moduļi: Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi, Paškontroles sistēmu ēdināšanas uzņēmumā, Lietišķās saskarsmes pamatprincipi, Ražošanas darba organizācija, Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde, Produktu un izstrādājumu uzglabāšana, Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide, Profesionālā saziņa svešvalodās, Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas, Konditorejas izstrādājumu gatavošana, Krēmu un desertu gatavošana, Maizes gatavošana un cepšana, Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana, Konditora prakse.