Konditors pēc pamatizglītības – KTTT

Konditors pēc pamatizglītības

KULDĪGAS TEHNOLOĢIJU UN TŪRISMA TEHNIKUMS
Iepazīstina ar apgūstamajām profesijām 2024./2025. mācību gadā!
 
IEGŪSTAMĀ
KVALIFIKĀCIJA

IEPRIEKŠĒJĀ IZGLĪTĪBA

MĀCĪBU
ILGUMS
KONDITORS
PAMATIZGLĪTĪBA (PĒC 9. KLASES)
4 GADI

KO TU APGŪSI TEHNIKUMĀ?

  • VIDĒJO IZGLĪTĪBU
  • ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA DARBĪBAS PAMATPRINCIPUS
  • PAŠKONTROLES SISTĒMU ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMĀ
  • LIETIŠĶĀS SASKARSMES PAMATPRINCIPUS
  • RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJU
  • PĀRTIKAS PRODUKTU UN IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDI
  • PRODUKTU UN IZSTRĀDĀJUMU UZGLABĀŠANU
  • TEHNOLOĢISKĀS UN UZSKAITES DOKUMENTĀCIJAS IZVEIDI
  • PROFESIONĀLO SAZIŅU SVEŠVALODĀS
  • ĒDIENU GATAVOŠANAS PAMATIEMAŅAS
  • KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMU GATAVOŠANU
  • KRĒMU UN DESERTU GATAVOŠANU
  • MAIZES GATAVOŠANU UN CEPŠANU
  • BĀRA UZKODU UN SAGATAVJU GATAVOŠANU

 

 

Konditors praktizējas un strādā konditorejās, kafejnīcās, maiznīcās, beķerejās, ēdināšanas uzņēmumos, restorānos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, viesu namos, kalkulē un izstrādā konditorejas receptūru sāļiem un saldiem ražojumiem no dažādām mīklām, gatavo tortes, ruletes, cepumus, kēksus, smalkmaizītes, raušus, vafeles, marmelādes, krēmus, volovānus, desertus, austrumu saldumus u.c., veido šokolādes meistardarbus, strādā ar pralinē un cukura mastiku, gatavo zefīrus. Var strādāt individuāli un komandā, iespējams mācību laikā veidot savu mācību uzņēmumu Junior Achievement programmā. Ir iespējams iegūt otru izglītības dokumentu – Latvijas Amatniecības kameras Zeļļa diplomu atpazīstama individuālā uzņēmuma sekmīgai veidošanai.

Izglītības programma – Ēdināšanas pakalpojumi

Profesionālā kvalifikācija – konditors, 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis, (4.LKI)

Izglītības dokuments – diploms par profesionālo vidējo izglītību

Mācību ilgums – 4 gadi

Grants – audzēkņi saņem stipendiju atbilstoši MK noteikumiem Nr.740 „Noteikumi par stipendijām”.  

Konditors veic pilna tehnoloģiskā cikla darbu izpildi konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā un organizē savu darbu – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības.

Mācību moduļi: vispārējās vidējās izglītības māību priekšmeti un profesionālās izglītības moduļi: Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi, Paškontroles sistēmu ēdināšanas uzņēmumā, Lietišķās saskarsmes pamatprincipi, Ražošanas darba organizācija, Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde, Produktu un izstrādājumu uzglabāšana, Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide, Profesionālā saziņa svešvalodās, Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas, Konditorejas izstrādājumu gatavošana, Krēmu un desertu gatavošana,  Maizes gatavošana un cepšana, Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana, Konditora prakse.