Seminārs par atbildīgu pārtikas patēriņu – KTTT

Seminārs par atbildīgu pārtikas patēriņu

9. novembrī tehnikumā notika seminārs par atbildīgu pārtikas patēriņu un atkritumos nonākušās pārtikas daudzuma samazināšanu. Semināru organizēja biedrība “homo ecos:” Latvijas Vides aizsardzības fonda finansētā projekta “Dalīsim brālīgi?” ietvaros.

Par pārtikas ražošanas ietekmi uz vidi un iespējām samazināt atkritumos nonākošās pārtikas daudzumu stāstīja kafejnīcas “Austra” šefpavāre Rūta Rietuma. Kas mainītos ēšanas paradumos, ja skolu pavāri organizētu degustācijas, lai noskaidrotu, kas skolniekiem tiešām garšo? Kāpēc saimnieki pirms viesībām nepaziņotu kāda veida izēšanās ir plānota viesībās? Kā saimniekot kafejnīcas virtuvē, lai pagatavotu ēdienu veselīgi un neradītu liekus atkritumus? Šie un daudzi citi jautājumi tika risināti semināra ietvaros sadarbībā ar lektorēm no “Foodtastic”. Daudz jaunu zināšanu un prasmju pēc semināra skolotāji nodos tālāk saviem audzēkņiem, lai  viņu attieksme pret ēdienu mainītos un kļūtu videi draudzīgāka. 

Materiālu sagatavoja skolotāja Zanda Šlegelmilha sadarbībā ar biedrību “homo ecos:”.

 
 
 

Seminārs par atbildīgu pārtikas patēriņu

9. novembrī tehnikumā notika seminārs par atbildīgu pārtikas patēriņu un atkritumos nonākušās pārtikas daudzuma samazināšanu. Semināru organizēja biedrība “homo ecos:” Latvijas Vides aizsardzības fonda finansētā projekta “Dalīsim brālīgi?” ietvaros.

Par pārtikas ražošanas ietekmi uz vidi un iespējām samazināt atkritumos nonākošās pārtikas daudzumu stāstīja kafejnīcas “Austra” šefpavāre Rūta Rietuma. Kas mainītos ēšanas paradumos, ja skolu pavāri organizētu degustācijas, lai noskaidrotu, kas skolniekiem tiešām garšo? Kāpēc saimnieki pirms viesībām nepaziņotu kāda veida izēšanās ir plānota viesībās? Kā saimniekot kafejnīcas virtuvē, lai pagatavotu ēdienu veselīgi un neradītu liekus atkritumus? Šie un daudzi citi jautājumi tika risināti semināra ietvaros sadarbībā ar lektorēm no “Foodtastic”. Daudz jaunu zināšanu un prasmju pēc semināra skolotāji nodos tālāk saviem audzēkņiem, lai  viņu attieksme pret ēdienu mainītos un kļūtu videi draudzīgāka. 

Materiālu sagatavoja skolotāja Zanda Šlegelmilha sadarbībā ar biedrību “homo ecos:”.