Seminārs par atbildīgu pārtikas patēriņu
Par pārtikas ražošanas ietekmi uz vidi un iespējām samazināt atkritumos nonākošās pārtikas daudzumu stāstīja kafejnīcas “Austra” šefpavāre Rūta Rietuma. Kas mainītos ēšanas paradumos, ja skolu pavāri organizētu degustācijas, lai noskaidrotu, kas skolniekiem tiešām garšo? Kāpēc saimnieki pirms viesībām nepaziņotu kāda veida izēšanās ir plānota viesībās? Kā saimniekot kafejnīcas virtuvē, lai pagatavotu ēdienu veselīgi un neradītu liekus atkritumus? Šie un daudzi citi jautājumi tika risināti semināra ietvaros sadarbībā ar lektorēm no “Foodtastic”. Daudz jaunu zināšanu un prasmju pēc semināra skolotāji nodos tālāk saviem audzēkņiem, lai viņu attieksme pret ēdienu mainītos un kļūtu videi draudzīgāka.
Materiālu sagatavoja skolotāja Zanda Šlegelmilha sadarbībā ar biedrību “homo ecos:”.