Pirmo reizi kvalifikāciju ieguvuši pārtikas produktu ražošanas tehniķi – KTTT

Pirmo reizi kvalifikāciju ieguvuši pārtikas produktu ražošanas tehniķi

25.novembrī kvalifikācijas eksāmena praktisko daļu kārtoja un kvalifikāciju Pārtikas produktu ražošanas tehniķis ieguva divpadsmit 1,5 gadīgās programmas audzēkņi. Beidzēju vidū ir jau pieredzējuši mājražotāji, ēdināšanas jomā strādājošie, gan arī kursanti, kuriem līdz šim nav bijusi saskarsme ar pārtikas ražošanu. Pārtikas produktu ražošanas tehniķu kvalifikācija KTTT iegūta pirmoreiz, arī šajā mācību gadā uzņemti audzēkņi, kas kvalifikāciju iegūs 2022. gada oktobrī.

Kvalifikācijas eksāmena praktiskajā daļā tika gatavoti dažādu produktu grupu izstrādājumi – maize, gaļas izstrādājumi, siers, sviests, saldējums, ievārījums u.c. izstrādājumi. Eksāmena komisija diplomandu darbus novērtēja ļoti labi un izteica atzinību par profesionāli sagatavotiem jaunajiem pārtikas produktu ražošanas tehniķiem.