Ēdināšanas un restorānu nodaļa
Liellopu gaļas ēdienu meistarklase
Siera plate-grozs konferences dalībniekiem
12.martā ikgadējā latviešu valodas un literatūras, sociālo zinību un vēstures skolotāju profesionālās kompetences pilnveides konferencē brokastu galdā tika servēta siera plate-grozs “PAVASARIS UZZIED KURZEMĒ”, pildīts ar ziediem un tauriņiem, kas bija veidoti no siera. Izmantoti tika LPKS “Baltu siers” Kazdangas siers ar dillēm un Kazdangas siers pikantais un A/S “Talsu piensaimnieks” Deviņkalnu siers un Talsu rituļi. Siera plate-grozs tapis, sadarbojoties topošajiem konditoriem un pavāriem, un tā gatavošana ļāva audzēkņiem iepazīties ar Kurzemes ražotāju sieriem. Tā kā konferenci caurvija latvisko tradīciju tēma, tad vairāk nekā 120 pedagogiem un lektoriem vietējie sieri brokastu galdā tika prezentēti kā latvisko tradīciju simbols. Paldies sadarbības partneriem – biedrībai “Siera klubs”, uzņēmumiem “Baltu siers” un “Talsu piensaimnieks” par bagātīgo cienastu.
Seminārs dizaina un tehnoloģiju skolotājiem
10.martā vispārizglītojošo skolu skolnieku brīvlaika laikā Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika profesionālās pilnveides seminārs Kuldīgas novada vispārizglītojošo skolu dizaina un tehnoloģiju skolotājiem ēdināšanas jomā. Skolotāji teorētiski un praktiski apguva garšvielu un olu ēdienu gatavošanu un nozīmi uzturā.
Īpašas vakariņas dāmām KTTT mācību restorānā
Konditoru darbi Valentīndienas tematikā
Valentīndienas vakariņas mācību restorānā
13.februārī KTTT mācību restorānā valdīja īpaši sirsnīga atmosfēra. Topošie pavāri ( 11.a.grupa), konditori (11.b.grupa), viesmīļi ( 27.grupa) un viņu skolotāji Dace Šēna, Dace Šimkevica, Sanita Ziemele un Aivars Varņeckis sagaidīja viesus Valentīndienas vakariņās.
Paldies skolotājiem, audzēkņiem un restorāna viesiem.
Vienas dienas pop up restorāns
1. un 2. vieta konkursā Jaunais maiznieks 2023/2024
5.novembrī konkursā Jaunais Maiznieks 2023/2024 Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikumā ar lieliskiem panākumiem piedalījās 10.b grupas topošās konditores Dana Zēģelniece, Dženija Brūvele. Lepojamies ar audzēkņu panākumiem, kuri nebūtu iespējami bez pedagogu ieguldītā darba.
Konkursā Jaunais maiznieks 1. vieta Danai Zēģelniecei un 2. vietai Dženijai Brūvelei!
Konditori Kuldīgas maizes ceptuvē
22.oktobrī 33. grupa 1,5gadīgie konditori ar skolotāju Anitu Bērziņu apmeklēja Kuldīgas maizes ceptuvi, lai iepazītos ar ražošanas organizāciju un sortimentu.
Meistarklases sadarbībā ar “Siera klubu”
16. un 17.maijā Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika meistarklases tehnikuma ēdināšanas pakalpojumu nodaļas audzēkņiem skolotāju Aivara Varņecka, Daces Šēnas un Daces Šimkevicas vadībā sadarbībā ar biedrību “Siera klubs” un tās vadītāju Vandu Davidanovu, uzņēmumiem „Talsu piensaimnieks” un „Smiltenes piens”, kuri atvēlēja meistarklasēm biezpienu un dažādus sierus. Meistarklašu laikā tika pagatavots cienasts jaunatnes radošā mākslu simpozija “Sirdsvārdi Latvijai” dalībniekiem. Simpoziju apmeklēja vairāk nekā 70 skolēni un skolotāji no 20 izglītības iestādēm – Rīgas Valsts tehnikuma, Ogres tehnikuma, Jelgavas tehnikuma, Bulduru tehnikuma, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines struktūrvienības, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Rīgas Tehniskās koledžas un citām skolām, kuri baudīja ar “Siera kluba” palīdzību sarūpēto gardo un veselīgo mielastu- spinātu pankūku rullīšus ar biezpiena maurlociņu pildījumu, karstmaizītes no audzēkņu gatavotas bagetes, pārklātus ar siera-bekona pildījumu, vegānā siera plati ar lakšu pesto, mocarellas un siera iesmiņus. Savukārt saldajā viesi varēja baudīt biezpiena -drupaču kūku. Pateicoties “Siera kluba”, „Talsu piensaimnieka” un „Smiltenes piena” atbalstam, pasākums izdevās gan emocionāli piepildīts un izzinošs, gan arī garšīgs.
Paldies biedŗības “Siera klubs” vadītājai Vandai Davidanovai par atbalstu!
Fotogrāfiju autore- skolotāja Iveta Roga.
13.grupa 4.kursa konditori- dekori no cukura mastikas
13.grupa 4.kursa konditori – kārvings
Vispārizglītojošo skolu dizaina un tehnoloģiju skolotāju seminārs ēdināšanas jomā
10.b. grupa konditoru 2.kurss 18.novembra priekšvakarā pagatavoja rudenīgu Latvijas dzimšanas dienas desertu – Krāsnī cepts ābols pildīts ar rozīnēm vaniļas mērcē.
2.kursa 10.b grupas audzēkņu konditorejas tehnoloģiju stundās skolotājas Daces Šimkevicas vadībā pagatavotie konditorejas izstrādājumi.
30.a un b grupu -pārtikas tehniķu un maiznieku praktiskie darbi : ķirbju maizītes, biešu briošmaizītes, siera bagetes, rudzu pumperniķeļi, ķimeņu radziņš.
4. kursa 10.grupas pavāru praktiskie darbi – desertu gatavošana.
2.kursa 13.grupas topošo konditoru darbi.
Jauno profesionālu prasmju konkursā Skills2022 nominācijā Pavārs – Aleksim Neimanim ZELTS!!! Apsveicam!
13.aprīlī Lietuvā, Klaipēdas tūrisma skolā 3.kursa 15.grupas audzēknes Kristīne Ludberga un Linda Vorobjova piedalījās konditorejas konkursā un ieguva žūrijas simpātiju balvu. Audzēknes konkursam sagatavoja skolotāji – Dace Šimkevicas un Aivars Varņeckis.
23.martā tehnikumā pie konditoru 2. un 3. kursa audzēkņiem viesojās Puratos Latvia tehnoloģe Linda Bekmane. Kopīgi ar Lindu audzēkņi veidoja dažādas smalkmaizītes, kas pildītas ar Puratos augļu un ogu pildījumiem.
Ķirbju, biešu un zirņu miltu maize vispārizglītojošo skolu dizaina un tehnoloģiju skolotāju profesionālās pilnveides semināra dalībnieku izpildījumā. Semināra nodarbību vadīja skolotāja Dace Šēna.
Pavasarīgs sveiciens no konditoriem un skolotājas Daces Šimkevicas.
12.grupas praktiskie darbi tehnikuma ēdnīcā – Ukrainas boršča gatavošana.
2.kurss, 12.grupa pavāri bauda praktisko darbu rezultātus un pārrunā paveikto tehnikuma ēdnīcā “Eža kažociņš”.
Konditori gatavo desertus, kopā ar skolotāju Aivaru Varņecki.
10. grupa, 4. kursa pavāri skolotājas Anitas Bērziņas vadībā gatavoja savus izvēlētos dažādu tautu ēdienus.
Franču – ekleri ar vārīto krēmu
Slovāku siera pīrāgs
Vācu berlīneri
Gruzīnu gozinaki
Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2022 pusfināla prasmju konkursa “Ēdienu gatavošana” pirmās vietas ieguvēja Alekša Neimaņa konkursa darbi.
Skolotāja Dace Šēna.
15. grupas, 3. kursa praktiskie darbi maizes gatavošanā – turku maize, bagetes ar sieru, un pildītas maizes bumbiņas!
13.grupa, 2.kursa konditori gatavo desertus skolotāja Aivara Varņecka vadībā. Šoreiz asuškas Latgolas gaumē!
Topošo pārtikas ražošanas tehniķu ( 30b grupa) un maizes un miltu ražošanas tehniķu (30a grupa) praktiskie darbi kopā ar skolotāju Daci Šēnu.
Kā būt pozitīvam? Par to saskarsmes nodarbībās kopā ar skolotāju Daigu Latereri domā topošie pavāri un konditori no 11a un 11b grupas. Ikvienam ir iespēja iepazīt pašam sevi, trenēt savu pozitīvo domāšanu, veidojot pozitīvos ieradumus, līdzīgi kā trenē muskuļus sporta zālē, domāt par to, kas katram ir svarīgi, kas iepriecina, kā varētu iepriecināt citus? Decembra kalendārā, katru dienu atver durvis pieklājībai, priekam, izpalīdzībai un labestībai, sevis iepazīšanai, tā, kā to dari ar saldumu kalendāru. Lai pozitīvs šis svētku gaidīšanas laiks ikvienam!
Pretī Ziemassvētku gaismai – ar tādu nosaukumu skolotāja Aivara Varņecka vadībā 11.b grupas 1. kursa konditoru un 11.a grupas 1. kursa pavāru audzēkņi praktiskajā mācībā gatavoja balto pupiņu un melnās šokolādes biskvītu kēksa formiņās. Dekorēja ar ogām, mandarīniem, putukrējumu, piparmētru lapiņām, pūdercukuru.
3. kursa, 14. grupas pavāru praktiskie darbi.
3. kursa 15. grupas konditoru darbiņi praktiskajā mācībā.