Pārtikas produktu ražošanas tehniķis pēc vidējās izglītības
KULDĪGAS TEHNOLOĢIJU UN TŪRISMA TEHNIKUMS Iepazīstina ar apgūstamajām profesijām 2024./2025. mācību gadā! |
|
|
|
|||
|
|
|
KO TU APGŪSI TEHNIKUMĀ?
TEHNOLOĢISKĀS PLŪSMAS NODROŠINĀŠANU |
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis strādā pārtikas produktu ražošanas nozarēs: gaļas, piena, augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumos, zivju produkcijas, kulinārijas izstrādājumu, dzērienu, konditorejas izstrādājumu un saldumu ražošanas uzņēmumos, lielveikalu kulinārijas nodaļās, kā arī var dibināt savu uzņēmumu. |
Izglītības programma – Pārtikas produktu tehnoloģija
Profesionālā kvalifikācija – pārtikas produktu ražošanas tehniķis, 3.profesionālās kvalifikācijas līmenis, (4.LKI)
Mācību ilgums – 1,5 gadi
Izglītības dokuments – diploms par profesionālo vidējo izglītību
Grants – audzēkņi saņem stipendiju atbilstoši MK noteikumiem Nr.740 „Noteikumi par stipendijām”.
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis strādā pārtikas aprites uzņēmumā, veic pārtikas produktu ražošanu un ar to saistītus darbus, izpilda dažādas operācijas izejvielu pārstrādē un produktu ražošanā, ievērojot tehnoloģisko instrukciju, labas higiēnas un labas ražošanas prakses nosacījumus, nodrošina tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā.
Mācību moduļi: Tehnoloģiskās plūsmas nodrošināšana, Paškontroles sistēmas prasību ievērošana, Pārtikas produktu izejvielu aprite noliktavā, Pārtikas produktu ražošanas izejvielu pirmapstrāde, Pārtikas produktu ražošana(zivis, piens, maize, dzērieni, saldumi, augļi un dārzeņi, gaļa), Galaproduktu iepakošana, Galaproduktu aprite noliktavā, Pārtikas produktu ražošanas tehniķu prakse.