Konditorejas jomas pedagogu profesionālās pilnveides seminārs – KTTT

Konditorejas jomas pedagogu profesionālās pilnveides seminārs

1. un 2. novembrī Rīgā SIA Airita un kūkas telpās notika Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma organizēts konditorejas jomas pedagogu profesionālās pilnveides seminārs “Darba tirgū aktuālo prasmju ieviešana profesionālās izglītības saturā. Profesionālo izglītības pedagogu praktisko darba prasmju tūrisma nozarē: konditorejas izstrādājumu, krēmu un desertu gatavošana”. Seminārs organizēts ar Valsts izglītības satura centrs atbalstu.
Seminārā piedalījās konditorejas pedagogi no Rīgas tūrisma un radošo industriju tehnikuma, Smiltenes tehnikuma, Liepājas Liepājas Valsts tehnikums, Ventspils tehnikuma, Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas, Jelgavas Amatu vidusskolas, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums.
Divu dienu seminārā dalībnieki piedalījās praktikumos par tēmām – neona krāsu izmantošana konditorejā, kūku dekorēšana paletes naža tehnikā un kūku skulpturēšana. Ar savu pieredzi konditorejā dalījās konditorejas studijas Airita un kūkas īpašniece Airita Mieze un konditore Irina Tjukova. Bet lekciju par Deserta kartes gatavošanu un Restorānu desertu tendencēm vadīja Latvijas Pavāru kluba prezidente, šefpavāre Svetlana Riškova.