Maizes un klasiskās konditorejas ražošanas tehniķis pēc vidējās izglītības
![]() |
KULDĪGAS TEHNOLOĢIJU UN TŪRISMA TEHNIKUMS Iepazīstina ar apgūstamajām profesijām 2024./2025. mācību gadā! |
|
|
|
|||
|
|
|
KO TU APGŪSI TEHNIKUMĀ?
|
Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķis strādā maiznīcās un konditorejās, kulinārijas izstrādājumu un saldumu ražošanas uzņēmumos, kā arī var dibināt savu uzņēmumu. |
Izglītības programma – Miltu izstrādājumu ražošana
Profesionālā kvalifikācija – maizes un klasiskās konditorejas ražošanas tehniķis, 3.līmeņa profesionālā kvalifikācija, (4,KLI)
Izglītības dokuments – diploms par profesionālo vidējo izglītību
Mācību ilgums – 1,5 gadi
Grants – audzēkņi saņem stipendiju atbilstoši MK noteikumiem Nr.740 „Noteikumi par stipendijām”.
Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķis strādā pārtikas produktu ražošanas jomā, gatavo maizi un miltu konditorejas izstrādājumus, atbilstoši tehnoloģiskajām shēmām un receptūrām.
Mācību priekšmeti: Paškontroles sistēmas prasību ievērošana, Pārtikas produktu izejvielu aprite noliktavā, Pārtikas produktu ražošanas izejvielu pirmapstrāde, Pārtikas produktu ražošana, Galaproduktu iepakošana, Galaproduktu aprite noliktavās, Graudu pārstrādes produktu ražošana, Maizes ražošana, Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķu prakse.