Konditors – KTTT

Konditors

PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS KOMPETENCES CENTRS
KULDĪGAS TEHNOLOĢIJU UN TŪRISMA TEHNIKUMS
Iepazīstina ar apgūstamajām profesijām 2022./2023. mācību gadā!
 
IEGŪSTAMĀ
KVALIFIKĀCIJA

IEPRIEKŠĒJĀ IZGLĪTĪBA

MĀCĪBU
ILGUMS
KONDITORS
PAMATIZGLĪTĪBA (PĒC 9. KLASES)
4 GADI

KO TU APGŪSI TEHNIKUMĀ?

  • VIDĒJO IZGLĪTĪBU
    ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA DARBĪBAS
    PAMATPRINCIPUS
    PAŠKONTROLES SISTĒMU ĒDINĀŠANAS
    UZŅĒMUMĀ
    LIETIŠĶĀS SASKARSMES
    PAMATPRINCIPUS
    RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJU
    PĀRTIKAS PRODUKTU UN IZEJVIELU
    PIRMAPSTRĀDI
    PRODUKTU UN IZSTRĀDĀJUMU
    UZGLABĀŠANU
    TEHNOLOĢISKĀS UN UZSKAITES
    DOKUMENTĀCIJAS IZVEIDI
    PROFESIONĀLO SAZIŅU SVEŠVALODĀS
    ĒDIENU GATAVOŠANAS PAMATIEMAŅAS
    KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMU
    GATAVOŠANU
    KRĒMU UN DESERTU GATAVOŠANU
    MAIZES GATAVOŠANU UN CEPŠANU
    BĀRA UZKODU UN SAGATAVJU
    GATAVOŠANU
Konditors praktizējas un strādā
konditorejās, kafejnīcās,
maiznīcās, beķerejās, ēdināšanas
uzņēmumos, restorānos, viesnīcās,
lauku tūrisma uzņēmumos, viesu
namos, kalkulē un izstrādā
konditorejas receptūru sāļiem un
saldiem ražojumiem no dažādām
mīklām, gatavo tortes, ruletes,
cepumus, kēksus, smalkmaizītes,
raušus, vafeles, marmelādes,
krēmus, volovānus, desertus,
austrumu saldumus u.c., veido
šokolādes meistardarbus, strādā ar
pralinē un cukura mastiku, gatavo
zefīrus. Var strādāt individuāli un
komandā, iespējams mācību laikā
veidot savu mācību uzņēmumu
Junior Achievement programmā.
Ir iespējams iegūt otru izglītības
dokumentu - Latvijas
Amatniecības kameras Zeļļa
diplomu atpazīstama individuālā
uzņēmuma sekmīgai veidošanai.