Pavārs – KTTT

Pavārs

PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS KOMPETENCES CENTRS
KULDĪGAS TEHNOLOĢIJU UN TŪRISMA TEHNIKUMS
Iepazīstina ar apgūstamajām profesijām 2022./2023. mācību gadā!
 
IEGŪSTAMĀ
KVALIFIKĀCIJA

IEPRIEKŠĒJĀ IZGLĪTĪBA

MĀCĪBU
ILGUMS
PAVĀRS
PAMATIZGLĪTĪBA (PĒC 9. KLASES)
4 GADI

KO TU APGŪSI TEHNIKUMĀ?

  • VIDĒJO IZGLĪTĪBU
  • ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA DARBĪBAS
  • PAMATPRINCIPUS
    PAŠKONTROLES SISTĒMU
    ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMĀ
    LIETIŠĶĀS SASKARSMES
    PAMATPRINCIPUS
    RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJU
    PĀRTIKAS PRODUKTU UN IZEJVIELU
    PIRMAPSTRĀDI
    PRODUKTU UN GATAVO
    IZSTRĀDĀJUMU UZGLABĀŠANU
    TEHNOLOĢISKĀS UN UZSKAITES
    DOKUMENTĀCIJAS IZVEIDI
    PROFESIONĀLO SAZIŅU SVEŠVALODĀS
    ĒDIENU GATAVOŠANAS
    PAMATIEMAŅAS UN TEHNOLOĢIJU
    ĒDIENKARTES IZVEIDI
    KLASISKĀS KULINĀRIJAS PAMATUS
    LATVIEŠU NACIONĀLO UN MŪSDIENU
    VIRTUVI
    BĀRA UZKODU GATAVOŠANU
Pavārs praktizējas un strādā
ēdināšanas uzņēmumos, viesnīcās,
lauku tūrisma uzņēmumos, viesu
namos, kempingos, ēdnīcās,
restorānos, kafejnīcās, bistro, bāros,
skolu un slimnīcu virtuvēs, uz
kruīza kuģiem, kalkulē un izstrādā
ēdienkartes un viesību maltītes,
nosaka ēdienu uzturvērtību un
alergēnus, prot noformēt un
gatavot banketus, gatavo
daudzveidīgus nacionālos un citu
tautu ēdienus, izzina jaunu
produktu garšu īpašības un
gatavošanas tehnoloģiju un
izstrādā jaunu ēdienu receptūru,
dizainē un modelē ēdiena
noformējumu, var veidot savu
uzņēmumu. Ir iespēja iegūt otru
izglītības dokumentu - Latvijas
Amatniecības kameras Zeļļa
diplomu atpazīstama individuālā
uzņēmuma veidošanai.