Pārtikas produktu ražošanas tehniķi izbraukuma praktikumā – KTTT

Pārtikas produktu ražošanas tehniķi izbraukuma praktikumā

7.oktobrī 1.kurss 38. grupa pārtikas ražošanas tehniķi devās izbraukuma praktikumā, lai apgūtu produktu pirmapstrādi. Ar augļu un ogu pirmapstrādi audzēkņi varēja iepazīties Sabiles sidra darītavā un uzņēmumā Green Hive, kur ražo medus produktus ar augļu un ogu piedevām, kā arī ogu sīrupus un sulas. Graudu pirmapstrādes smalkumus varēja apgūt Ainas maizes ceptuvē Laidzē, bet piena pirmapstrādes praktikums norisinājās Z/S Bērzi Vandzenē, kur Kristīne Piliene audzē kazas un gatavo kazas piena produktus. Ar zivju pirmapstrādi topošos pārtikas ražošanas tehniķus iepazīstināja SIA Stagarēni Rojā. Pēc garās dienas 38. grupas audzēkņi apskatīja Rojas brīvdabas estrādi un pastaigājās gar jūru.