Pavārs – KTTT

Pavārs

PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS KOMPETENCES CENTRS
KULDĪGAS TEHNOLOĢIJU UN TŪRISMA TEHNIKUMS
Iepazīstina ar apgūstamajām profesijām 2022./2023. mācību gadā!
 
IEGŪSTAMĀ
KVALIFIKĀCIJA

IEPRIEKŠĒJĀ IZGLĪTĪBA

MĀCĪBU
ILGUMS
PAVĀRS
PAMATIZGLĪTĪBA (PĒC 9. KLASES)
4 GADI

KO TU APGŪSI TEHNIKUMĀ?

  • VIDĒJO IZGLĪTĪBU
  • ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA DARBĪBAS
  • PAMATPRINCIPUS
    PAŠKONTROLES SISTĒMU
    ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMĀ
    LIETIŠĶĀS SASKARSMES
    PAMATPRINCIPUS
    RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJU
    PĀRTIKAS PRODUKTU UN IZEJVIELU
    PIRMAPSTRĀDI
    PRODUKTU UN GATAVO
    IZSTRĀDĀJUMU UZGLABĀŠANU
    TEHNOLOĢISKĀS UN UZSKAITES
    DOKUMENTĀCIJAS IZVEIDI
    PROFESIONĀLO SAZIŅU SVEŠVALODĀS
    ĒDIENU GATAVOŠANAS
    PAMATIEMAŅAS UN TEHNOLOĢIJU
    ĒDIENKARTES IZVEIDI
    KLASISKĀS KULINĀRIJAS PAMATUS
    LATVIEŠU NACIONĀLO UN MŪSDIENU
    VIRTUVI
    BĀRA UZKODU GATAVOŠANU
Pavārs praktizējas un strādā
ēdināšanas uzņēmumos, viesnīcās,
lauku tūrisma uzņēmumos, viesu
namos, kempingos, ēdnīcās,
restorānos, kafejnīcās, bistro, bāros,
skolu un slimnīcu virtuvēs, uz
kruīza kuģiem, kalkulē un izstrādā
ēdienkartes un viesību maltītes,
nosaka ēdienu uzturvērtību un
alergēnus, prot noformēt un
gatavot banketus, gatavo
daudzveidīgus nacionālos un citu
tautu ēdienus, izzina jaunu
produktu garšu īpašības un
gatavošanas tehnoloģiju un
izstrādā jaunu ēdienu receptūru,
dizainē un modelē ēdiena
noformējumu, var veidot savu
uzņēmumu. Ir iespēja iegūt otru
izglītības dokumentu - Latvijas
Amatniecības kameras Zeļļa
diplomu atpazīstama individuālā
uzņēmuma veidošanai.

 

Pavārs pēc pamatizglītības

Izglītības programma – Ēdināšanas pakalpojumi

Profesionālā kvalifikācija – pavārs, 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis (4,LKI)

Izglītības dokuments – diploms par profesionālo vidējo izglītību

Mācību ilgums – 4 gadi

Grants – audzēkņi saņem stipendiju atbilstoši MK noteikumiem Nr.740 „Noteikumi par stipendijām”. 

Pavārs novērtē pārtikas produktu kvalitāti, veic to pirmapstrādi, gatavo un noformē ēdienus, atbild par sava darba kvalitāti vadības un kontroles nodrošināšanā; strādā ar ēdināšanas komersanta aprīkojumu ievērojot higiēnas un darba aizsardzības noteikumus un uzņemas atbildību par savu darba kvalitāti.

Mācību moduļi: vispārējās vidējās izglītības mācību priekšmeti un profesionālās izglītības moduļi: Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi, Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā, Lietišķās saskarsmes pamatprincipi, Ražošanas darba organizācija, Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde, Produktu un gatavo izstrādājumu uzglabāšana, Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide,  Profesionālā saziņa svešvalodās, Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas un tehnoloģija, Ēdienkartes izveide, Klasiskās kulinārijas pamati, Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve, Bāra uzkodu gatavošana, Pavāra prakse.